Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Therapie is geen taboe

Amsterdam wordt beschouwd als de metropool van Nederland. Als je over de dam loopt wordt je overspoelt door toeristen die opzoek zijn naar alle taboes waar ze misschien in hun land niet zo openlijk over kunnen praten. We zijn ook wel een bijzonder landje. Nergens in de wereld kan er zo open over seks, geestverruimende middelen en meningen worden gepraat. Het is daarom ook niet zo raar dat vele mensen naar Nederland komen om onze liberale leven te beschouwen. Misschien ook wel om mee te doen aan bepaalde activiteiten die illegaal zijn in andere landen, zoals het roken van marihuana.

Doordat de meesten van ons zo open en nuchter zijn tegenover allerlei dingen, kunnen we ook makkelijker over problemen praten. Vele mensen in Nederland zijn ooit of gaan nog naar een psycholoog Amsterdam. Dit kan door vele dingen komen. Het is vrij bijzonder dat we makkelijk over taboes praten en daar heel open over zijn, maar zodra het over onze echte gevoelens gaat en we ons volledig open moeten stellen, vinden we dat lastig. De meeste mensen vertellen ook niet dat ze een psycholoog zien, terwijl het best wel vaak gebeurd. Ook voor mensen van alle leeftijden.

Therapie klinkt in onze oren als iets heel heftigs, alsof je je aanstelt zodra je over je gevoelens moet praten tegen iemand anders dan een psycholoog. Terwijl het vaak juist fijn is om je problemen te bespreken met iemand die daar los van staat. Zo ook relatietherapie Amsterdam, dat is iets waar mensen van opkijken. Het houdt echter meer in dan je denkt. Natuurlijk als je problemen hebt met je partner kan je erheen, maar relatietherapie staat bijvoorbeeld ook voor angst voor verbinden of verlaten. Ook al zijn we zo open over vele dingen, moeten we nog leren om iets meer open te staan voor onze eigen problemen.

https://piekerpoli.nl/psycholoog-amsterdam-ijburg/