Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Bestrijd eenzaamheid onder ouderen in Zoetermeer

Bestrijd eenzaamheid onder ouderen in Zoetermeer

In Zoetermeer zijn een aantal verzorgingstehuizen voor bejaarden gevestigd. Ondanks de ouderen daar niets te kort komen, voelen zij zich toch erg eenzaam. Hun familieleden hebben vaak te weinig tijd om langs te komen. Daarnaast maken de verzorgingshuizen steeds meer gebruik van aanwezigheid registreren app waardoor maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd op visite kunnen bij de ouderen. Op zich is dat volkomen begrijpelijk gezien de Corona omstandigheden. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om te voorkomen dat de ouderen zich eenzaam voelen

Strandwandeling

Zoetermeer heeft veel te bieden. De stad is relatief rustig en heeft verschillende natuurparken. Zo vind je in de wijk Noordhove een groot plas met een soort strand. Neem de ouderen mee voor een mooie strandwandeling als het lekker weer is. Zo doe je iets goed voor een ander en geniet je zelf natuurlijk tegelijkertijd ook van het mooie weer. Een win-win situatie dus!

 

Hond uitlaten

Als je vlakbij een verzorgingshuis woont, dan is het natuurlijk ook mogelijk om wat vaker langs te gaan bij de ouderen. Je kan ze bijvoorbeeld meenemen bij het uitlaten van je hond of die van je buren. Ouderen zijn gek op huisdieren. Uit onderzoek blijkt dat het uitlaten of aaien van een hond therapeutisch werkt. De ouderen gaan zich daardoor ook ontspannen voelen.

 

Winkelen

Tot slot vinden ouderen het natuurlijk ook erg leuk om te gaan winkelen. In Zoetermeer vind je in elke wijk een klein centrum. Maar bij de meeste ouderen gaat de voorkeur toch naar het oude dorpsstraat. Dat centrum roept namelijk bij veel van hen mooie herinneringen op.

Ouderen in Zoetermeerse verzorgingshuizen voelen zich door de huidige omstandigheden erg eenzaam. Help ze dat verschrikkelijke gevoel kwijt te raken door samen met hen leuke activiteiten te ondernemen. Fysiek langsgaan gaat namelijk wat lastiger nu steeds meer verzorgingshuizen gebruik maken een speciale registratie bezoekers.

https://www.economy.nl/