Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Welke klachten kunnen door een chiropractor verholpen worden?

De chiropractor spoort knellingen en storingen in je zenuwstelsel op en probeert deze zo goed mogelijk te verhelpen, zodat je er geen last meer van hoeft te hebben. Dit klinkt misschien wat onduidelijk voor je, maar technisch gezien kun je met bijna elke pijn of klacht wel langs de praktijk gaan om geholpen te worden. Heb je ergens last van en ben je benieuwd of je chiropractor je kan helpen? Dan kun je hieronder lezen wat de voor klachten er hier verholpen kunnen worden.

Oorzaak van de pijn

De klachten waarmee je naar de chiropractor kunt zijn met name op het gebied van je zenuwstelsel en je wervelkolom. Deze ontstaan veel in de rug of nek, tussen de wervels. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waarin een tweedeling is te maken tussen lichamelijke oorzaken en geestelijke oorzaken.

Lichamelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld dat je jezelf hebt vertild aan een zware verhuisdoos of dat je bent gevallen. Ook een slechte werkhouding hoort hierbij, omdat je niet ergonomisch werkt of te lang in dezelfde houding zit. Andere lichamelijke oorzaken kunnen komen door erfelijke factoren, zoals een holle rug.

Op geestelijk gebied kun je last krijgen doordat je heel angstig of gestrest bent. Dit gaat letterlijk werken op je zenuwen, wat zich tot blokkades gaat ophopen in je lichaam. Ook deze blokkades kunnen fysiek pijn doen en behandeld worden bij de chiropractor.

Laten behandelen

Wat voor klacht je dan ook hebt, een chiropractor kan je op dezelfde manier helpen. Je maakt een afspraak bij de praktijk en vertelt waar je klachten zitten. Het maakt hierbij dus niet uit waar je klachten in je lichaam zitten en waar deze vandaan komen. Iedereen kan voor elke soort blokkade langsgaan bij de praktijk en ook voor controles of een twijfel of je wel goed zit is het aan te raden de chiropractor in te schakelen.