Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Hoe breng je houtverf mooi aan?

De lente staat weer voor de deur en dat betekent zon, zon en nog eens zon. Veel mensen besluiten dan ook om gedurende deze maanden aan allerlei uitgestelde schilderklussen te beginnen, zoals de schutting verven, een likje verf halen over het tuinhuisje of het schilderen van de tuinmeubels. Hoewel het echter aannemelijk lijkt om direct de verf aan te brengen aan het te verven oppervlak, zal je toch de nodige voorbereidingen moeten treffen om het schilderwerk tot een succes te brengen. Hoe vaak denk je namelijk de verf aan te moeten brengen en is het mogelijk om zonder schoonmaak van het oppervlak aan het schilderen te kunnen beginnen? Dit zijn belangrijke voorbereidingsregels, waarvan iedere schilder op de hoogte moet zijn. Om die reden heeft Moose Färg de tips dan ook op een rijtje gezet.

Werk met een schone ondergrond

Een schone ondergrond is van belang voor de hechting van Moose Färg aan het houten oppervlak. Dit houdt in dat verfresten van de vorige keer schilderen verwijderd moeten worden, maar ook dat eventuele schimmels en andere viezigheid van het hout afgehaald worden. Men kan er dan ook voor kiezen om schimmelvoorkomende impregneer te gebruiken om schimmelvorming in het verschiet te voorkomen.

Breng verf dun aan in meerdere lagen

Hoewel het aantrekkelijk lijkt om Moose Färg of andere beits in één keer aan te brengen aan het oppervlak, wordt dit sterk afgeraden. Verfstrepen worden door dikke verflagen namelijk direct zichtbaar en zorgen er ook nog eens voor dat het oppervlak na uren en zelfs dagen nog niet geheel droog is. Kies er daarom voor om de verf in meerdere lagen aan te brengen, zoals één basislaag en één afwerklaag, en maak dunne halen om de verf zo dun mogelijk toe te passen. Op die manier maak jij van jouw verfwerk een mooi eindproduct!

https://www.moosefarg.nl/