Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Corona maatregelen

Het jaar 2020 is in de ban van het Coronavirus. Iedereen is door dit virus getroffen en het leven is helemaal aangepast om te voorkomen dat het verder verspreid wordt. Iedereen moet maatregelen nemen om het niet verder te verspreiden. De grootste maatregel die genomen is het mondkapje. In Nederland is deze alleen verplicht in het openbaar vervoer, het is overal aangeraden te dragen maar het hoeft niet per se. Door het dragen van een mondkapje voorkom je dat je door niesen of hoesten het virus verspreid. Vanaf 1 december moet het niet alleen in het openbaar vervoer gedragen worden maar overal: in winkels, in de sportschool, bij de kapper en nog veel meer.

 

Het mondkapje is niet de enige maatregel die getroffen is, ook is desinfecteren heel belangrijk. Je kan heel makkelijk de bacteriën achterlaten voor ander bv door een deurklink aan te raken. Hierdoor kunnen andere mensen het virus krijgen omdat ze met hun hand over diezelfde plek zijn gegaan. Daarom is het belangrijk je handen zo goed mogelijk te desinfecteren met een desbetreffend hand gel.  In de winkels staan deze vaak bij de deur en moeten mensen voor binnenkomst hun handen desinfecteren. Dit geld niet alleen voor handen. Je moet natuurlijk ook de spullen schoonmaken omdat het virus hierop kan blijven zitten, daarom is het belangrijk om je spullen schoon te maken met desinfecterend schoonmaakmiddel. Hiermee zorg je ervoor dat de spullen schoon en veilig zijn.

Er zijn verschillende soorten desinfecterend schoonmaakmiddelen, die je kan gebruiken. Voor bedrijven is het ook heel belangrijk en eigenlijk niet moreel verantwoord als je schoonmaakt met normaal schoonmaakmiddel. Want normaal schoonmaakmiddel maak alleen schoon en zorg er niet voor dat het object 100 procent veilig is.  

 

Naast mondkapjes en desinfecteren is er nog een belangrijke maatregel. Dit is het houden van 1,5 meter afstand van andere mensen.

http://fayon.nl/