Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Koffie is ongezond

Veel mensen houden van koffie. Vooral ’s ochtends, wanneer ze weinig energie hebben. Ze hebben dan het gevoel dat ze de koffie nodig hebben om een goede dag te kunnen hebben. Dit is een vreemde gedachte, want van koffie ga je geen energie krijgen. Energie zit in jezelf. Koffie zorgt er alleen voor dat je het gevoel krijgt dat je energie hebt, terwijl je eigenlijk alleen maar leent van energie van morgen. Mensen nemen het misschien minder serieus dan een alcoholverslaving of verslaafd zijn aan roken, omdat de gevolgen minder duidelijk zijn, maar heel veel mensen zijn verslaafd aan koffie. Alleen al de gedachte dat je koffie nodig hebt om iets te kunnen bereiken is niet goed.

Er zijn veel dingen ongezond aan koffie. Om te beginnen kan het doorslaan; je krijgt een alert gevoel van koffie en dat kan nuttig zijn, maar uiteindelijk kun je ook last krijgen van slapeloosheid, hartkloppingen, nervositeit of paniek. In dit geval is het gevoel dus teveel geworden. De cafeïne werkt dan door op momenten dat je het niet wilt, zoals ’s nachts, wanneer je juist niet alert hoeft te zijn en in slaap wilt vallen. Ook kan koffie er voor zorgen dat de mineralen ijzer en calcium minder goed opgenomen kunnen worden in je lichaam. Ijzer en calcium zijn erg belangrijk voor je en het is zonde als die mineralen verloren gaan, simpel door koffie te drinken. Als laatste vergroot overmatig koffie drinken de kans op hart- en vaatziekten. Dit komt door de stof cafestol, die in koffie zit. Deze stof zorgt ervoor dat je cholesterolgehalte omhoog gaat.

Deze nadelen van koffie zijn voornamelijk gebaseerd op espresso en zwarte koffie. Gelukkig zijn er nog vele andere soorten koffie te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld ook koffie maken met koffie capsules. Je hoeft niet per se cups van het echte merk te kopen, want die zijn vaak duur. Ga op zoek naar nespresso cups alternatief en je zult lekkere koffie vinden.

https://www.koffiecupster.nl/