Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Buikspieroefeningen schema

Een buikspieroefeningen schema helpt jou om je doelen te bereiken en bij te houden welke spiergroepen je traint. Op deze manier krijg je het best resultaat (mits je je aan het schema houdt). Elk buikspieroefeningen schema kan op ten duur worden verandert naarmate je oefeningen langer volhoudt en vaker per week gaat trainen.

Met behulp van een buikspieren schema maak je het mogelijk om alle spiergroepen van de buik te trainen. Ook zorg je ervoor dat je iedere dag de juiste buikspieren traint. Je voorkomt dat je de buikspieren te hard traint en houdt daarmee voldoende afwisseling tussen rust en inspanningen. Door een buikspieren schema te maken is het ook mogelijk om je voortgang bij te houden. Het is goed om te ontdekken hoe je jouw buikspieren op een effectieve en goede manier kunt trainen.

Hoe veel herhalingen moet ik per oefening doen?

Beginners:

* Doe 3 setjes per oefening van 12 herhalingen

Gevorderden:

* Doe 4 setjes van 20 herhalingen

Echte badass? Nog een stapje verder?

Als het buikspieroefeningen schema voor gevorderden niet zwaar genoeg is kun je het aantal herhalingen uitbouwen van 20 naar 100. Je kunt de buikspieroefeningen ook zwaarder gaan maken met bijvoorbeeld gewichten, ab straps, of met gebruik van kettlebells.

Buikspieren schema: het circuit

Als je echt een platte buik wil met mooie definitie, zal je net wat verder moeten gaan dan steeds de zelfde crunches of sit-ups. Met een buikspiercircuit combineer je verschillende buikspieroefeningen met full-body oefeningen zodat de verbranding hoger gaat liggen en je buikspieren opbouwt. Hierdoor ga je dus meer vet branden en werk je aan je buikspieren.

Een voorbeeld van een circuit vind je hieronder. Het is de bedoeling om iedere buikspieroefeningen 45 seconden uit te voeren en aansluitend 15 seconden te rusten. Als beginner doe je 1 setje, ben je wat meer gevorderd dan doe je er twee, en als echte badass doe je er 3 achter elkaar zonder pauze.

* Planken – 45 seconden / 15 seconden rust

* Burpee – 45 seconden / 15 seconden rust

* Jumping jacks – 45 seconden / 15 seconden rust

* Squat in de lucht – 45 seconden / 15 seconden rust

* Gedraaide crunch – 45 seconden / 15 seconden rust

* Kettlebell swing – 45 seconden / 15 seconden rust

Eigen buikspieroefeningen schema maken

Er zijn erg veel verschillende buikspieroefeningen die je kunt doen. Om dezBUIe te blijven doen en je buikspieren te blijven ontwikkelen is het goed om een eigen schema te maken. Onderstaande websites hebben leuke schema’s om je buikspieren te trainen. Hopelijk helpt dit om je eigen buikspieren schema te maken.

http://www.spierentraining.nl