Praktijksolaris
Image default
Zorg

De beste toiletstoel voor optimaal comfort en gebruiksgemak

Er komt een tijd dat u of uw naaste zo slecht ter been is, dat een toiletstoel aangeschaft moet worden om in de behoeften te kunnen voorzien. Het is echter niet eenvoudig om een geschikte toiletstoel te vinden, doordat er veel verschillende soorten en maten zijn. Het is daarom van belang dat u uzelf goed inleest in de verschillende mogelijkheden en van daaruit gaat kijken welk model het beste bij u past.

Verstelbare toiletstoelen voor een groter gebruiksgemak

Het kan namelijk zijn dat u uw beperkingen heeft bij het bewegen, maar nog wel genoeg kracht hebt om op te staan. U heeft dan niet per se een toiletstoel met verstelbare armleuningen nodig. Echter is het wel een groter gebruiksgemak wanneer u deze armleuningen heeft. U kunt namelijk de steunen naar uw armlengte aanpassen. Hierdoor kunt u meer kracht zetten en uzelf opdrukken van de toiletstoel.

Extra verplaatsing nodig door een verrijdbare stoel

Daarnaast zou het nog kunnen dat u helemaal niet meer kunt lopen. Het is dan van belang dat u uzelf wel kunt verplaatsen wanneer u een beetje extra privacy wilt tijdens het doen van uw behoeften. Door middel van een toiletrolstoel kunt u verplaatsen wanneer en waar naartoe u maar wilt, zonder dat er iemand hoeft te helpen bij de verplaatsing. U heeft hierbij altijd het beste zitcomfort door de zachte bekleding, waardoor het een stoel is voor alledaags gebruik.

Alle andere benodigdheden mee te bestellen

U kunt uiteraard ook alle andere benodigdheden mee bestellen met de toiletstoel. Zo zijn er ook verschillende plasflessen en emmers te verkrijgen voor extra comfort en hygiëne. Zo kunt u of uw zorgverlener ervoor zorgen dat de stoel ten allen tijde hygiënisch blijft en dat u zich geen zorgen hoeft te maken voor onoverkomelijke ongelukjes. Wilt u meer informatie over deze stoel? Neem dan contact op met Zorgthuiswinkel.nl.

https://www.zorgthuiswinkel.nl

Gerelateerde artikelen

Een persoonlijke aanpak bij belevingsgerichte zorg bij dementie

Orthpedische behandelingen en schoenoplossingen bij voetproblemen voor kinderen

Voorkom stress met matrix methode coaching