Praktijksolaris
Image default
Zorg

Kinderpsycholoog

Heb ik voor mijn kind een kinderpsycholoog nodig?

Een kinderpsycholoog heeft zich gespecialiseerd in ontwikkelingspsychologie waarin de ontwikkeling van een kind centraal staat. Een kind kan in zijn groeifase last hebben van hoogte- en dieptepunten. Je kind kan last hebben van humeurigheid of problemen met vriendjes en vriendinnetjes op school. Ook kan een kind last hebben van een dip in schoolprestaties. Dit is natuurlijk vervelend voor een kind, maar hoe weet je nu of je een kinderpsycholoog nodig hebt voor je kind? Worstelt je kind met iets in het leven? In dit artikel vertellen we je wanneer je de hulp van een kinderpsycholoog in kan schakelen.

 

Een kind blijft ontdekken

Schoolproblemen, angstaanvallen of stemmingswisselingen kunnen vaker voorkomen bij een opgroeiend kind. Dit is de normaalste zaak van de wereld, waardoor je niet voor elk schoolprobleem of stemmingswisseling een kinderpsycholoog hoeft in te schakelen. Je kind ontdekt nieuwe dingen in het leven en dit kan een impact hebben op zijn of haar houding. Als dit gebeurt is het belangrijk om je kind een luisterend oor te bieden. Op deze manier ondersteun je jouw kind door het een plekje te geven. Het is logisch dat je als ouder denkt dat je meteen hulp in wilt schakelen van buitenaf, maar een luisterend oor bieden aan een kind doet veel goeds.

 

Een kinderpsycholoog inschakelen

De signalen om professionele hulp in te schakelen van een kinderpsycholoog

Zoals eerder beschreven, hoef je niet voor een kleine dip hulp in te schakelen van een kinderpsycholoog. Maar wanneer dan wel? Het kan zijn dat een probleem uit de kinderjaren uitgroeit tot een enorm struikelblok in het leven van je kind. Deze onderstaande signalen kunnen een reden zijn om hulp in te schakelen van een kinderpsycholoog:

  • Problemen binnen het gezin bij een bepaalde situatie
  • De resultaten blijven dalen op school
  • Het behouden van vriendschappen gaat moeizaam
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Bang voor de toekomst
  • Weinig tot geen eetlust
  • Het vertonen van negatief gedrag
  • Het verwonden van zichzelf of poging tot verwonding
  • Zelfmoordneigingen
  • Het kind geeft aan dat zijn ouders geen zorgen hoeven te maken als het kind verdwijnt

 

De hulp inschakelen van een kinderpsycholoog

Als ouder is het belangrijk dat je op je gevoel blijft vertrouwen. Gaat het niet goed in één van de bovenstaande punten? Schakel dan de hulp in van een kinderpsycholoog. Dit kan via ons platform. Ouders gaan er vaak vanuit dat een behandeling voor een kind kan leiden tot een ziekenhuisopname, maar een kinderpsycholoog helpt met verschillende aanpakken om problemen op te lossen voor het kind. De hulp inschakelen van een kinderpsycholoog kan het leven gemakkelijker maken voor zowel de ouder als het kind.

 

Hulp nodig van een kinderpsycholoog?

Laat uw kind niet te lang met één van bovenstaande signalen rondlopen en trek vroegtijdig aan de bel om vervelende gevolgen te voorkomen. Een kinderpsycholoog inschakelen kan via ons platform. Op ons platform staan duizenden therapeuten, waardoor je altijd een therapeut in de buurt te vinden is en die aansluit bij de problemen van je kind. Benieuwd hoe een kinderpsycholoog te werk gaat? Via het platform van De Juiste Therapeut kun je eenvoudig contact opnemen met een psycholoog binnen enkele stappen.

 

https://dejuistetherapeut.nl/