Praktijksolaris
Image default
Zorg

Weer aan het werk gaan na een sterfgeval

Na het overlijden van een dierbare kan weer aan het werk gaan het laatste zijn wat je wilt doen. Hoewel sommige mensen er de voorkeur aan geven snel terug te keren om weer in de routine te komen, worstelen veel rouwende mensen om weer in hun professionele leven te komen.

In een ideale wereld zouden alle werkgevers, managers en collega’s geïnformeerd over verdriet, via initiatieven zoals Compassionate Employers. Helaas is dit meestal niet het geval en kunt u opmerkingen en houdingen tegenkomen die u kwetsend of onwetend vindt. U worstelt misschien met uw werkdruk of wordt afgeleid door verontrustende gedachten aan uw geliefde. Het is waarschijnlijk dat het niet gemakkelijk zal zijn om weer aan het werk te gaan na een sterfgeval, maar er zijn enkele manieren waarop je het misschien iets beter kunt maken.

Zorg ervoor dat je collega’s voorbereid zijn

Waarschijnlijk heeft u na het overlijden van uw naaste contact gehad met uw baas of HR-afdeling. Voordat je weer aan het werk gaat, wil je misschien bespreken of je je collega’s wel of niet moet informeren over wat er is gebeurd. Praat ook met collega’s en stel vragen zoals, waar kun je je hond cremeren of wat het beste uitvaartcentrum is.

Als je ervoor zorgt dat ze op de hoogte zijn, kun je lastige vragen vermijden die je misschien van streek maken. U kunt uw manager ook vragen uw collega’s te vragen het overlijden van uw dierbare niet te vermelden, als u dat wilt. Of u kunt uw manager vertellen dat u liever zou hebben dat mensen het probleem niet negeren. Zij kunnen deze informatie dan doorgeven en het proces minder ongemakkelijk voor u maken.

Plan voor een praatje

De werkplek zit vol met praatjes. Vragen als: “Hoe gaat het met je?” of “Wat heb je uitgespookt?” lijkt misschien normaal voor iedereen, maar voor jou kunnen ze het gevoel hebben dat ze onmogelijk kunnen antwoorden.

Denk een paar standaardantwoorden op of noteer ze zelfs die het gesprek afleiden van iets dat te pijnlijk is. Denk na over gespreksonderwerpen die misschien moeilijk voor je zijn en denk na over hoe je het gesprek van hen kunt afleiden. Mensen vragen stellen over hun eigen leven is een gemakkelijke manier om de aandacht van u af te wenden als u niet over persoonlijke zaken wilt praten.

Ontwikkel strategieën om gefocust te blijven

Verdriet heeft vaak een enorme impact op uw concentratievermogen. Zelfs het kleinste project kan een onmogelijke taak lijken. Je aandachtsspanne kan korter zijn en je kunt snel afgeleid en vergeetachtig worden.

Zelfs als je nooit dingen als takenlijsten en persoonlijke organisatoren nodig hebt gehad, is dit misschien het moment om te beginnen. Klassieke tijdmanagementtrucs, zoals taken opsplitsen in kleinere taken en elk uur een korte pauze nemen, kunnen je helpen om je minder afgeleid te voelen tijdens de werkdag.

Zoek een rustige plek om alleen te zijn

Bereid je voor op het feit dat je misschien overweldigd raakt en begint te huilen of in paniek raakt. Wanneer dit gebeurt, kan het erg handig zijn om een plek te hebben waar je alleen kunt zijn.

Als je niet het geluk hebt om een eigen werkruimte te hebben, kun je naar de badkamer gaan, zoek een lege vergaderruimte, of ga naar buiten voor een frisse neus. Als geen van deze opties een optie is, overleg dan met je manager om te bepalen waar je naartoe kunt gaan voor een pauze als dat nodig is.

Vergeef jezelf voor je fouten

Jongleren met werk met de eisen van verdriet is moeilijk in de beste tijden. Tussen uw emoties, gebrek aan concentratie en werkgerelateerde stress kunt u fouten maken. Uw werk is misschien niet zo hoogstaand als voordat uw geliefde stierf.

Noch u noch uw manager mag verwachten dat u meteen weer topprestaties levert. U kunt uw werk dubbel controleren of een collega vragen het voor u te controleren, maar oefen geen druk op uzelf uit om perfect te zijn. Het zal even duren voordat je weer de routine van je werk hebt.

Blijf praten met je manager of werkgever

Communiceren met HR, je manager of werkgever is van vitaal belang in de dagen en weken nadat u weer aan het werk bent gegaan. Als ze goed zijn in het managen van hun werknemers, zullen ze contact met je willen opnemen om te controleren of je het aankan.

Zelfs als ze geen vergadering plannen om te zien hoe het met je gaat, zorg er dan voor dat je laat ze weten of er iets kan worden verbeterd. Wees niet beschaamd of bang om extra hulp te vragen als je die nodig hebt.

 

https://uitvaartpolis-online.com/begrafenisverzekering/