Praktijksolaris
Image default
Zorg

Begeleid wonen voor jongeren vanuit een stabiele omgeving

Begeleid wonen voor jongeren vereist persoonlijke begeleiding en een oplossing op maat. Een individuele en persoonlijke aanpak is waar jongeren verzekerd van zijn tijdens begeleid wonen van Leviaan. Zij bieden namelijk verschillende mogelijkheden op het gebied van begeleid wonen voor jongeren die precies aansluiten bij de behoeften. De professionals van dit bedrijf bieden vanuit het project Kamers met Kansen wooncoaching aan. Zo wordt het mogelijk gemaakt dat zij in een stabiele werkomgeving werken aan hun toekomst. Voor jongeren met autisme is er een trainingscentrum ingericht waar zij perfect terecht kunnen.

Kamers met Kansen biedt wooncoaching voor jongeren

Bij Leviaan bieden de begeleiders coaching en ondersteuning waar nodig is. Voor jongeren die buiten de boot dreigen te vallen, bieden zij wooncoaching aan jongvolwassenen tussen de 18 en 25 vanuit het project Kamers met Kansen. Jongeren bepalen tijdens begeleid wonen samen met de coach de doelen die in de toekomst gerealiseerd moeten worden. Wooncoaching is uitermate geschikt voor jongeren die graag op eigen benen willen staan, maar nog niet zo ver zijn. Na ongeveer twee jaar begeleid wonen bij Leviaan, stromen de jongeren uit en zijn ze klaar om zelfstandig verder te gaan.

Optimale ontwikkeling voor jongeren met autisme

Ook jongeren met autisme kunnen hier goed terecht. Zij ontwikkelen zich namelijk optimaal in hun trainingscentrum. Het ervaren begeleidingsteam zorgt voor de persoonlijke aandacht die hierbij nodig is. Daarbij wordt er altijd rekening gehouden met de mogelijkheden en beperkingen die er zijn bij de jongeren. Per individu wordt er vervolgens naar passende oplossingen gezocht. Ook hierbij geldt dat er na een periode van twee jaar begeleid wonen, de jongeren zich staande kunnen houden in de maatschappij met de aangeleerde vaardigheden.

Individuele trajectbegeleiding

Jongeren die bij Leviaan begeleid wonen, doen dit altijd vanuit een stabiele woonomgeving. Daarbij mogen de jongeren tijdens begeleid wonen individuele trajectbegeleiding van een zorg- of hulpverleningsinstelling verwachten. Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je vragen over onze trajectbegeleiding? Neem contact met hen op en ze voorzien u graag van de gewenste informatie.

https://leviaan.nl