Praktijksolaris
Image default
Zorg

Inzicht in autisme: het autisme belevingscircuit

Dankzij het autisme belevingscircuit zie je de wereld door de ogen van mensen met autisme. Ongeveer 200.000 Nederlanders hebben een vorm van autisme. Mensen met een Autisme Spectrum Stoornis hebben veelal een normale begaafdheid, maar verwerken prikkels op een andere wijze. Hierdoor lopen zij op bepaalde gebieden tegen problemen aan. Inzicht en begrip kan je helpen hen beter te begeleiden.

Wat kan het autisme belevingscircuit voor je betekenen?

Om autisme beter te begrijpen, is het van belang de waarde van cognitie met betrekking tot je waarnemingen te begrijpen. Veelal verwerken autistische personen prikkels op een andere manier dan vele mensen. Zij raken hierdoor gemiddeld sneller overprikkeld dan anderen. Ook zijn er andere problemen waar mensen met autisme vaker tegenaan lopen. Denk aan het praten over koetjes en kalfjes of omgaan met onverwachte veranderingen. Tijdens het autisme belevingscircuit van BijdeHand Zorg komen zowel de sterktes als de zwaktes van mensen met autisme aan bod. Hierbij ligt de nadruk op de cognitie, zodat je een beter beeld krijgt van hoe mensen met autisme prikkels verwerken. Tien praktische opdrachten worden je voorgeschoteld, waarbij je bij elke opdracht handvaten krijgt aangereikt om jezelf en de omgeving autismevriendelijker te maken.

Waarom kiezen voor het autisme belevingscircuit van BijdeHand Zorg?

Het autisme belevingscircuit van BijdeHand Zorg staat zo hoog aangeschreven omdat BijdeHand Zorg een specialist is op het gebied van mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Zij begeleiden personen van alle leeftijden, jong tot oud, zodat zij beter om leren gaan met zowel hun positieve aspecten en hun gebreken. Dit om hun welzijn en autonomie te vergroten. Ook mensen in de directe omgeving van een autistisch persoon kunnen hieraan bijdragen. Echter is het dan wel van belang dat ze hierin goed begeleid worden. Het autisme belevingscircuit kan je hierbij verder helpen. Neem voor meer informatie eens een kijkje op de website van BijdeHand Zorg.

https://bijdehandzorg.nl/