Praktijksolaris
Image default
Zorg

Hoe vind ik een therapeut die bij mij past? En waar moet een goede therapeut aan voldoen?

Hoe vind ik een therapeut die bij mij past? En waar moet een goede therapeut aan voldoen?

Je bent op zoek naar een therapeut die bij je past. Je wil niet zomaar je persoonlijke verhaal aan de eerste de beste kwijt in de hoop dat hij of zij je kan helpen met je probleem. Dit artikel gaat over de zoektocht naar de juiste therapeut. Ik geef je tips en aanwijzingen hoe jij op jouw manier de therapeut kan vinden die het beste bij je past zonder met lege handen te eindigen. Op De Juiste Therapeut zie je in een oogopslag welke therapeuten er zijn en therapeuten kunnen zich kosteloos aanmelden op het platform.

Wat zeggen al die keurmerken aan de muur?

Er zijn talloze therapeuten in Nederland. Er zijn goede therapeuten, slechte therapeuten en alles wat daar tussenin zit. Er zijn dan ook bijna geen reviews te vinden, omdat de meeste mensen het liever niet kenbaar maken dat ze bij een therapeut zijn geweest.

De meeste therapeuten hebben van allerlei keurmerken op hun website staan. Ze zijn aangesloten bij verschillende instanties. Allemaal verenigingen die dure oorkondes en emblemen uitdelen. Hoe meer plaatjes, hoe beter. Als cliënt denk je dan misschien dat je goed zit. Het bewijs hangt namelijk aan de muur of op de site. Dit zegt helemaal niks. Ook de jaren ervaring zeggen vaak niets.

Daarnaast maken we het nog verwarrender: de ervaringen van anderen zeggen vaak niets over de vraag of die therapeut de juiste voor jou is. Therapeuten zijn net mensen, voor de een kan een therapeut goed zijn en voor de ander absoluut niet. Zoals het bij mensen ook werkt, is de eerste indruk die je van iemand krijgt erg belangrijk. Dit begint vaak al via het eerste mailtje of telefoontje. Hoe staat een therapeut je bijvoorbeeld te woord? Krijg je persoonlijk contact met de therapeut of gaat dit via allerlei omwegen? Welke manier past het beste bij jou?

Tip: bedenk van tevoren wat voor therapeut jij nodig hebt. Wat moet diegene in huis hebben om jou een veilig gevoel te geven?

Vraag eerst of je een kennismakingsgesprek mag voeren. In dit gesprek leer je elkaar namelijk al een beetje kennen. Dit gesprek is vaak al genoeg om een bepaalde indruk van de therapeut te krijgen en om voor jezelf te bepalen voor het een match is. Vraag in dit gesprek alles wat je wilt vragen. Vertel de therapeut waar je voor komt en wat je verwachtingen van de therapeut zijn. Vertel daarnaast wat je graag zou willen bereiken. Geef aan het einde van het gesprek aan dat je alles nog even wil laten bezinken en dat je er op een later moment op terug komt. Er zijn ook therapeuten die niet open staan voor een kennismakingsgesprek, dan kun je jezelf afvragen of deze persoon wel De Juiste Therapeut voor jou is. 

Tip: probeer voor jezelf duidelijk te krijgen waar je op hoopt. Wat zijn dingen die er in de sessies moeten gebeuren en kan deze therapeut aan die verwachtingen voldoen? 

De Juiste Therapeut voor jou is degene die jou het gevoel kan geven om je verder te helpen. We weten inmiddels uit langlopend onderzoek uit de Verenigde Staten dat een van de beslissende factoren in het slagen van de therapie het contact tussen therapeut en cliënt zelf is. Met andere woorden: als jij een therapeut hebt die jou een veilig gevoel geeft en waar je je prettig bij voelt, dan zal de therapie een groter slagingspercentage hebben. 

Tip: vraag tijdens het kennismakingsgesprek of je aantekeningen mag maken of dat je het gesprek misschien mag opnemen. Op deze manier kan je naderhand alles op je gemak terug luisteren of nalezen.

Als laatste wil ik je meegeven dat het vinden van de juiste therapeut tijd en moeite kost. Als je jezelf de tijd en moeite kan gunnen, ben je al aan het proces begonnen.

Dagelijks helpen wij ruim 50 cliënten bij het vinden van De Juiste Therapeut via het platform van De Juiste Therapeut. Het doel van ons platform is om therapeuten en cliënten samen te brengen. Cliënten kunnen in drie simpele stappen De Juiste Therapeut vinden:

  1. Alle therapeuten zitten onder een dak, waardoor jij altijd de therapeut vindt die bij jou past. 

  2. Vervolgens kan je kosteloos een boeking plaatsen bij De Juiste Therapeut via het boekingsformulier.

  3. Wij staan klaar om jou te adviseren in De Juiste Therapeut. Op deze manier kan jij met een goed gevoel naar je eerste afspraak. 

Voordeel voor therapeuten? Geen dure marketingkosten en genoeg cliënten op het platform. Vanaf €8,25 per maand heb je al een een pakket en kun je gemakkelijk worden gevonden door cliënten. Als therapeut zijnde kun je in drie simpele stappen gevonden worden:

  1. Op het platform zijn een groot aantal cliënten te vinden die op zoek zijn naar jouw specialistische hulp. 

  2. Je hebt geen hoge marketingkosten meer om vindbaar te zijn op het internet. Alles wat jij nodig hebt voor jouw praktijk staat op één platform.

  3. Je hebt de mogelijkheid om gratis een profiel aan te maken. Dit zorgt er al voor dat een groot gedeelte van de cliënten jou kunnen vinden.

 

Veel geluk met je zoektocht! Mochten er nog onduidelijkheden zijn of je hebt hulp nodig, kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

https://dejuistetherapeut.nl/?utm_source=linkbuilding&utm_medium=SEO&utm_campaign=praktijksolaris