Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Mythes over de borsten ontkracht

Over onze borsten doen er altijd al vanalle verhaaltjes de ronde. Ook zijn er al veel dingen over veranderd: vroeger droeg amper iemand een bh, nu komt niemand meer buiten zonder of zijn er net vrouwen die geen bh dragen uit protest of omdat het een modetrend is en borvergrotingen zijn al lang geen taboe meer. Geen wonder dus dat er allerlei verhaaltjes over borsten ontstaan, maar veel van die verhaaltjes zijn natuurlijk niet waar. Daarom zullen we in dit artikel de beweringen over borsten overlopen en kijken of ze waar zijn of niet.

Als je aankomt, krijg je grotere borsten

Dat kan, maar is niet altijd waar. Als je aankomt, betekent dat dat er vet opslaat en bij elke vrouw is de verdeling van waar dat vet aankomt anders. Bij sommige vrouwen zal er veel naar de borsten gaan, bij sommige vrouwen dan weer niet en zal het meer naar bijvoorbeeld de buik gaan. 

Borstimplantaten gaan levenslang mee

Dat is maar deels onwaar. Over het algemeen zijn implantaten van A-merken wel van een goede kwaliteit die in principe een leven lang mee zouden moeten gaan. Maar in de praktijk zijn implantaten wel onderhevig aan slijtage en gaan ze ongeveer 20 jaar mee. Het hangt dus ook af van de leeftijd waarop de borstvergroting operatie uitgevoerd wordt.

Zonder bh krijg je hangende borsten

Ook dit klopt maar een beetje. Hangende borsten liggen vooral aan de bouw van je lichaam en aan je genen en daar is niet veel aan te veranderen. Het dragen van een bh zorgt er wel voor dat de borsten hun vorm beter behouden. 

Door sporten kan je je borsten groter maken

Dat is niet waar. Door oefeningen voor de borstspieren te doen, train je enkel de onderliggende borstspieren, waardoor de borsten wel steviger kunnen worden maar niet groter aangezien borsten uit vet en weefsel bestaan en niet uit spierweefsel.

http://faceland.nl