Praktijksolaris
Image default
Zorg

Een broedmachine kopen: niet alleen voor kippen- en vogeleieren

Denkt u er aan een broedstoof of broedmachine kopen, dan zal u veelal denken aan het uitbroeden van kippeneieren, of eieren van andere vogelsoorten. Broedmachines kunnen echter ook ingezet worden voor het uitbroeden van andere eieren, zoals die van reptielen. Reptielen winnen als huisdier de sympathie van steeds meer mensen. Bij Dierencompleet kunt u ook een broedmachine kopen, speciaal bedoeld voor deze categorie dieren.

Een broedmachine kopen voor reptieleneieren

Bij Dierencompleet in het assortiment vindt u de R-com Reptile MAX 60. Deze automatische broedmachine gebruikt u voor het uitbroeden van reptieleneieren. De temperatuur kan handig ingesteld worden door middel van een digitaal display en ook beschikt de broedstoof over een alarmfunctie voor abnormale temperatuur- en vochtwaarden. Dankzij deze elementen zal het uitbroeden van reptieleneieren een succesvolle onderneming worden. Sommige dierbezitters broeden reptieleneieren uit in een broedstoof voor kippeneieren. Alhoewel niet onmogelijk, vergt dit extra nauwlettendheid.

De kenmerken

Besluit u een broedmachine te kopen om reptielen uit te broeden, dan komt er in de kenmerken een aantal dingen overeen met het uitbroeden van kippeneieren. Zo is het van belang dat de juiste temperatuur wordt ingesteld alvorens de eieren in de broedmachines geplaatst worden. De specifieke temperatuur verschilt uiteraard per reptiel. Ook zijn bij dit soort broedmachines de eieren van buitenaf goed zichtbaar, waardoor de broedstoof niet geopend hoeft te worden voor inspectie. Ook hier zijn een constante temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie van levensbelang.

Kippen- of reptieleneieren uitbroeden: verschil in broedtijd

Besluit u een broedmachine te kopen voor reptielen, beseft u zich dan dat de broedtijd langer is dan bij kippeneieren of eieren van andere vogelsoorten. Gemiddeld beslaat de broedtijd ongeveer twee maanden. Is de temperatuur iets hoger ingesteld, dan kunnen de eieren eerder geopend worden. Andersom, bij lage temperaturen, kan het juist weer wat langer duren. Broedt u kippeneieren uit, dan is het keren van de eieren van groot belang. Doet u dit bij reptieleneieren, dan heeft dit echter een schadelijk effect. Door het draaien zullen de eieren juist afsterven.

https://dierencompleet.nl