Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Biedt tanden trekken onder narcose een uitkomst voor u?

Tanden trekken onder narcose is alleen mogelijk bij een specialistische tandarts. Onder volledige narcose bent u helemaal niet bewust van de behandeling. Normaal gesproken is dat niet nodig: de pijn van het trekken van een tand of kies kan worden weggenomen met plaatselijke verdoving. Maar er is een groep mensen voor wie een pijnlijke ingreep bij de tandarts zo’n erg vooruitzicht is, dat zij liever helemaal niet naar de tandarts gaan. Voor die groep is tanden trekken onder narcose een mogelijkheid.

Tanden trekken onder narcose kan jarenlange problemen oplossen

Bent u heel angstig voor de tandarts? Dan kunt u bij een gespecialiseerde tandarts terecht. Zij grijpen alle mogelijkheden aan om een ingreep bij de tandarts zo fijn mogelijk voor u te maken. Daarbij hoort ook de mogelijkheid om tanden te trekken onder volledige narcose.

Hoe werkt volledige narcose bij de tandarts?

Als u voor een ingreep onder narcose gebracht wilt worden, krijgt u voor de behandeling een uitgebreide uitleg van de tandarts. Vlak voor de ingreep wordt u in een diepe slaap gebracht. Hierdoor merkt u weinig tot niets van de behandeling zelf. Nadat alles voorbij is, wordt u wakker. De arts zit naast u en legt uit wat er is gebeurd. Hierna kunt u weer naar huis. Iemand anders moet u wel rijden: na een volledige narcose kunt u niet direct zelf autorijden.

Let op de kosten van narcose bij de tandarts

Volledige narcose klinkt aantrekkelijk – en voor mensen met veel angst voor een tandartsingreep is dat het ook. Maar de kosten van narcose bij de tandarts vormen wel een punt van aandacht. Die zitten over het algemeen namelijk niet in het verzekeringspakket. Kosten van narcose bij de tandarts moet u dan ook vaak zelf betalen. Wilt u meer weten over de kosten van narcose bij de tandarts, of wilt u een inschatting van de hoogte van het bedrag? Dan kunt u het beste contact opnemen met een specialist. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Tandartsenpraktijk St. Jozef.

Gerelateerde artikelen

Wat is de oorzaak van opvliegers en wat helpt tegen opvliegers?

Brengt eten problemen met zich mee?

Bij van Manen hygi├źneproducten vindt u alles van wegwerpwashandjes, tot mondkapjes