Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Speciale printers voor speciale taken.

Vandaag de dag wordt er, ondanks de digitalisatie van veel gegevens, toch meer gebruik gemaakt van een printer dan ooit tevoren. Hoewel de meeste mensen wel weten hoe een printer werkt (hoe men iets moet afdrukken) en hoe zij de cartridges moeten vervangen of een papierstoring moeten/ kunnen oplossen, weet het merendeel van de mensen niet hoe een printer eigenlijk echt werkt. Dus hoe werkt een printer eigenlijk echt en welke soorten printers zijn er?

Zoals iedereen al weet is een printer een elektronisch apparaat dat de uitvoer van een computer, scanner, digitale camera, tablet en/of mobiele telefoon afdrukt op papier. De meeste printers die men (de consument) thuis tot hun beschikking heeft, hebben vaak ook een scanner ingebouwd. Hierdoor kan men de printer ook als kopieerapparaat gebruiken. Deze printers staan bekend als all-in-one printers. Aangezien deze printers in bijna alle gevallen voldoen aan de behoeften van de consumenten en omdat deze printer, in vergelijking met de andere soorten/ typen printers, relatief goedkoop zijn, zijn deze printers zeer populair onder de bevolking.

Vandaag de dag zijn er echter nog veel meer soorten en typen printers waar de consument uit kan kiezen. Zo kan men namelijk kiezen uit margrietwielprinters, regeldrukkers, matrixprinters, thermische printers, inkjetprinter en een laserprinter. Per soort zijn er voordelen en nadelen ten opzichte van de rest, echter is elke printer meer gericht op een bepaalde behoefte. De all-in-one printers zijn het meest veelzijdig en behoefte-vervullend als het aankomt op de consument.

In het bedrijfsleven zijn er echter nog veel meer soorten printers. Zo maakt men in het bedrijfsleven bijvoorbeeld gebruik van een klein karakter printer. Deze printer wordt gebruikt om een coderingsvorm van contactloos printen te realiseren en is geschikt voor veel diverse soorten materialen (glas, plastic, metaal, rubber, etc.) en heeft een zeer hoge print snelheid. Een ander soort printer dat in het bedrijfsleven gebruikt wordt is een code printer. Deze printer wordt gebruikt om verschillende soorten codes (barcodes en QR-codes) af te drukken op diverse verpakkingen.

http://www.kba-metronic.com/nl/