Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Gegevens en administratie

Gegevens, een bedrijf heeft er talloze van en dit zijn, in de meeste gevallen, allerlei verschillende soorten gegevens. Zo bewaart een bedrijf niet alleen de gegevens van zichzelf (zoals jaarrekeningen, winst en verliesrekeningen, etc.), maar zo bewaart een bedrijf ook de gegevens van haar klanten en haar werknemers. U kunt zich waarschijnlijk al voorstellen dat dit best rommelig kan worden naarmate een bedrijf groter wordt/ zich begint uit te breiden. Voorheen moesten deze gegevens namelijk allemaal in aparte dossiers bijgehouden worden en indien nodig handmatig bijgewerkt worden. In de afgelopen jaren zijn echter steeds meer bedrijven overgestapt op digitale dossiers. De voornaamste reden dat men is overgestapt van fysieke dossiers naar digitale dossiers, ligt in het feit dat de digitalisatie enorm op de deur aan het bonken was, maar ook aangezien het minder ruimte in beslag neemt en een stuk overzichtelijker is.

Vandaag de dag is deze manier van gegevensadministratie echter ook al weer achterhaald. Zo kan men vandaag de dag namelijk gebruik maken van de Manager self service oftewel de MSS. Dit is een online programma waarin de gegevens van alle werknemers van het bedrijf veilig en overzichtelijk in opgeslagen kunnen worden. Dit programma biedt managers en Human Resource medewerkers namelijk toegang tot de HR-gegevens van alle medewerkers of slechts de afdeling waar zij zich over (moeten) bekommeren. De directeur van het bedrijf heeft de macht om deze managers en medewerkers toe te voegen, zodat zij op ieder moment de gegevens van de werknemers kunnen inzien, beheren of te wijzigen.

Echter is dit systeem alleen te gebruiken/ te optimaliseren in combinatie met het systeem van Employee self service. Voor het hoogst haalbare rentabiliteit en de beste mogelijke vorm van optimalisatie van beide systemen en uw personeelsadministratie, dient u dus beide systemen aan te schaffen (zowel de Manager self service als de Employee self service).

http://www.cbbs.nl