Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Optimalisatie van de leefomgeving van koeien

Al eeuwen lang zorgen boeren ervoor dat wij als mensen genoeg te eten hebben en in sommige gevallen ook genoeg te drinken. Net zoals de boeren vaak veelzijdig zijn in hun beroep zijn, hebben zij ook vee dat veelzijdig ingezet kan worden. Een koe is één van deze dieren. Naast het vlees dat van enkele koeien gewonnen worden ( en in sommige gevallen zelfs van kleine kalfjes), wordt er van andere koeien melk gewonnen. Zodoende hebben deze koeien ook de volgende benamingen gekregen, namelijk ‘’vleeskoeien’ en ‘melkkoeien’.

Vandaag de dag zijn er ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in agrarische handel en advies. Deze bedrijven / ondernemingen staan altijd voor u klaar indien u agrarisch advies wilt inwinnen of als u eventuele vragen heeft die niet alleen de kwaliteit, maar ook de omstandigheden met betrekking tot het vee en de eventuele andere producten kunnen verbeteren. Zo zijn er bedrijven die alle benodigdheden leveren voor een goede en optimale inrichting van een stal, waar het vee toch alle ruimte heeft die het nodig heeft. Deze bedrijven kunnen alle benodigdheden leveren voor een optimale stalinrichting, van voerhekken tot waterbakken, van veeborstels tot vloeren en van zaagselstrooiers tot mestmixers.

Echter zijn er ook bedrijven die zelf een producten leveren en advies geven met betrekking tot een waar ‘Cowhouse’. In een cowhouse wordt rekening gehouden met de behoeften van de koe om er zo voor te zorgen dat de leefomgeving van een koe optimaal is, waardoor de kwaliteit van hun vlees / melk vaak verbetert. Zo is er in een cowhouse onder andere rekening gehouden met de comfot zone van een koe. Een koe heeft namelijk minimaal 3 meter ruimte nodig om prettig te kunnen staan of te kunnen gaan liggen. Het is aangetoond dat koeien gemiddeld zo’n 45 minuten eerder gaan liggen in een cowhouse dan in traditionele ligboxen.

Mocht u meer willen weten over stalinrichting of een cowhouse, bezoek dan even de website van Wijsman agrarisch handels- en adviesbureau.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl