Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Webdesign door de jaren heen

Waar het vroeger voldoende was om je bedrijf te voorzien van een website, is het tegenwoordig normaal om je website schaalbaar en gebruikersvriendelijk te hebben. Dit heeft te maken met de websitetechnieken die continu verbeteren. Hoe zagen deze websitetechnieken er vroeger tegenover nu uit? In dit artikel lees je hierover.

 

Responsive design

Vroeger was het gebruikelijk om via een PC de website van een bedrijf te bezoeken. Tegenwoordig wordt er meer op de mobiel dan de desktop een website bezocht. Dit komt door het gemak van een mobiel, waar een desktop niet aan kan tippen. Heden is het daarom belangrijk om naast de desktop versie ook de mobiele versie van je website schaalbaar te maken. Je wilt overigens niet dat je bezoeker je website verlaat omdat iets niet werkt.

 

Animaties op afbeeldingen

Waar het vroeger gebruikelijk was om een website te voorzien van alleen informatie doormiddel van een menubar, tekst, en afbeeldingen, zijn er tegenwoordig veel meer dingen die bij een website komen kijken. Je kunt bijvoorbeeld je bezoeker laten beïnvloeden door bewegende afbeeldingen, doormiddel van kleuren dingen eerder laten opvallen en door knoppen goed te positioneren, waardoor er meer conversie wordt gedraaid.

 

Effecten

Vroeger was het uniek om effecten toe te passen op je website. Denk daarbij aan een script waardoor je muis bijvoorbeeld knippert, of website veranderd van kleur als je op een knop klikt. Tegenwoordig wordt dat als irritant ervaren en is het verstandig om je website zo makkelijk mogelijk te maken.

 

WordPress

In het begin van de website was het alleen mogelijk om je website te creëren door code. Tegenwoordig heb je daarvoor allemaal tools. Bijvoorbeeld doormiddel van WordPress of Magento. WordPress is een programma wat het versimpeld van het maken van een website. Dit door een sleep en klik constructie waardoor coderen overbodig is.

 

Heeft u geen tijd om uw onderneming te voorzien van een website? U kunt ervoor kiezen om je website laten maken. Ook is het mogelijk om naast een website een app te lanceren. Vaak is dit erg lastig en heb je een app ontwikkelaar nodig. Kortom moet je aan veel dingen denken waar het vroeger niet zo was.

https://www.edit4u.nl/