Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Webcam schuifje

Nadat er bij ons is ingebroken hebben we voor het hele gezin een webcam schuifje aangeschaft. In de zomervakantie gaan we elk jaar met het hele gezin op vakantie. Wanneer je voor 3 weken vertrekt speelt de gedachte toch altijd in je achterhoofd dat er kan worden ingebroken. Het huis is behoorlijk goed beveiligd. We hebben inbraakwerende kozijnen en de deuren zijn voorzien van dubbele sloten. Camera’s hebben we overigens niet. De buurvrouw heeft echter altijd onze sleutel tijdens de vakantie. Zij komt dan om de 3 dagen een kijkje nemen en de planten water geven. Dat geeft dan toch een prettig gevoel. Overigens hadden we een tijdslot op onze verlichting ingesteld, waardoor elke avond het licht aanstaat van 10.00 tot 2.00. Toen we na drie weken thuis kwamen merkte ik al gauw dat er iets niet klopte. Een slaapkamerraam aan de achterkant van het huis was geforceerd. Er was van alles verdwenen zonder dat er iets overhoop was gehaald. Het had er alle schijn van dat de inbrekers precies wisten waar alles te vinden was. Achteraf is gebleken dat de laptop en de smartphone van onze dochter waren gehackt. Ze had per ongeluk een bestand gedownload waar malware op stond. Via deze malware hadden criminelen toegang tot haar camera en speaker zonder dat ze iets doorhad. Ze hebben al die tijd geweten wanneer we terug zouden komen, en wat er allemaal te halen viel. Daarom heeft iedereen in het gezin nu een webcam schuifje. Een webcam schuifje beschermt je daarmee tegen zaken als inbraak en nog veel meer ellende uiteraard.

Bescherm je huis en gezin met een webcam schuifje

Met een webcam schuifje bescherm je je huis en gezin tegen een hoop narigheid. Wanneer je je huis wilt beschermen tegen inbraak, dan denk je niet meteen aan het kopen van een webcam schuifje. Een webcam schuifje is in feite een extra slot op de deur.

Verontrustend

Het is verontrustend om te moeten concluderen dat je met een webcam schuifje je huis moet beveiligen. Ikzelf wist niet af van het bestaan van dit soort malafide praktijken. Tijden zijn veranderd blijkbaar. Ik raad iedereen aan om voorzichtig te zijn met laptops en smartphones. Met een webcam schuifje van Webcamcovers.nl kan je voorkomen dat kwaadwillenden ongemerkt met je meekijken.