Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Voorkom spierpijn

Bij een intensieve inspanning is de kans groot dat je de dagen er na kans heb op spierpijn, dit komt omdat je lichaam de zware inspanning niet gewend is. Men zegt dat sporten gezond is alleen bij veel mensen treden vaak blessures of pijnigheden op, ook deze situatie komt voor omdat het lichaam van de sporter dit niet gewend is. 

Het ontstaan van spierpijn begint door de melkzuur die ontstaat in de spiervezel, dit resulteert tot een te kort aan zuurstof. Spierpijn kan irriteren maar het hersteld zich snel, het is niet te vergelijken met een zware blessure. De melkzuur die ontstaat in de spiervezel is de oorzaak van spierpijn, om dit te kunnen herstellen moet er rust gehouden worden. Men zegt ook dat als spierpijn bij een persoon voorkomt dat dit verder geen schade kan aanrichten en andere zeggen weer dat het schadelijk is voor je spieren. Ondanks dat de spierpijn die optreed komt door een tekort aan zuurstof in je spiervezel is het niet schadelijk zolang je er voorzichtig mee omgaat. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen die doortrainen terwijl zij spierpijn hebben, de spieren weer tijdens het trainen op worden gebouwd. Toch kan de spierpijn een zeurende pijn afgeven aan je lichaam en dit kan opgelost worden door een te kort aan stoffen aan te vullen met Topvitamins , anders genoemd voedingssupplementen. Bij een gezonde en een variatie van voeding herstellen de spieren sneller en is de kans dat spierpijn optreed minimaal. 

Als je dan toch al aan het sporten bent is het belangrijk om dit in de zon te doen. Bij het opvangen van zonnestralen wordt er door ons lichaam vitamine D aangemaakt, het is noodzakelijk dat ons lichaam dit blijft aanmaken anders heeft het gevolgen voor de gezondheid. Vitamine D is belangrijk voor ons lichaam omdat het van invloed is de botten, de werking van spieren, de tanden, het bloed, het immuunsysteem en het celdeling proces. Bij een te kort aan vitamine D wordt er aangeraden om dit aan te vullen met voedingssupplementen.

https://www.topvitamins.nl