Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Tips voor veilig reizen

Ongeveer 60 procent van alle verkeersongevallen zijn de oorzaak van menselijk handelen. Hierbij moet je denken aan slaperigheid, vermoeidheid, rijvaardigheid en het negeren van verkeersregels. Inmiddels zitten we midden in de vakantieperiode en veel mensen zijn waarschijnlijk al vertrokken voor hun vakantie. De vakantie is altijd een hoogtepunt van het jaar waar velen naar uitkijken. Maar om op je bestemming aan te komen moet er eerst nog gereisd worden. Zeker wanneer je met de auto gaat dien je je goed voor te bereiden. Een lange autorit onder stressvolle omstandigheden (drukke wegen, lange files, zeurende kinderen) zal het waarschijnlijk toch wel worden, maar je kan nog genoeg doen om het zo veilig mogelijk te maken.

Blijf altijd geconcentreerd, een inkoppertje natuurlijk, maar toch niet zo vanzelfsprekend. De meeste ongelukken gebeuren namelijk als we net weg zijn of wanneer we bijna thuis zijn. Op vertrouwd terrein zakt onze aandacht weg. Om concentratieverlies te voorkomen is het dan ook belangrijk dat je niet langer die tien uur rijdt. Vermijdt daarbij ook de tijdsperiode tussen 2 uur en 6 uur in de morgen. De meeste ongevallen gebeuren, ondanks dat het rustig is op de weg, op dit tijdstip. Zorg dan ook dat je uitgeslapen bent voordat je gaat rijden. Zeven à acht uur onafgebroken slaap is de richtlijn voordat je in de auto stapt.

Oververmoeidheid kan zo voorkomen. Het is dan belangrijk om de signalen hiervan te herkennen. Veel gapen en moeite hebben om het hoofd rechtop te houden zijn hier voorbeelden van. Maar ook een verminderde reactiesnelheid, moeite hebben om het voertuig recht te houden, knikkebollen en prikkelende ogen zijn belangrijke symptomen van oververmoeidheid. Tot slot de tip om het voertuig zo goed mogelijk uit te rusten voor vertrek. Zeker als je met een caravan reist is een achteruitrijcamera draadloos zeer nuttig. De firma vanzwitserland.nl is een specialist op dit gebied. Neem gerust een kijkje op de website of neem contact op met de experts van Van Zwitserland voor de mogelijkheden.

http://vanzwitserland.nl