Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Scheidingsproces

Tijdens een scheiding moeten er heel veel afspraken worden gemaakt door u en uw ex partner. Om dit proces zo goed en zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het zeer verstandig en slim om een mediator in te schakelen voor hulp. Het kan zijn dat dit niet mogelijk is voor jullie, in dit soort gevallen kan je er voor kiezen om een eigen advocaat te nemen. Wanneer u niet veel verstand heeft van de informatie die u nodig heeft, kan uw persoonlijke advocaat u hier bij onder steunen. Vooral als u en uw ex partner samen kinderen hebben, moet er een hoop geregeld en afgesproken worden. U en uw ex partner zijn dan ook verplicht om een ouderschapsplan op te stellen of op te laten stellen. U en uw ex partner moeten hier veel bij betrokken zijn, zodat het echt bij uw unieke situatie past. Zo’n soort plan is namelijk heel persoonlijk en er bestaat dus geen standaard plan voor. Op internet kunnen u en uw ex partner wel vinden waar dit plan aan moet voldoen.

 

Wanneer u en uw ex partner in vrede uit elkaar gaan, kun jullie er voor kiezen om alleen gebruik te maken van een scheidingsbemiddelaar. Deze bemiddelaar helpt u bij het op stellen en af handelen van een scheiding. Wanneer u tijdens een scheiding hulp vraagt van een bemiddelaar, moeten u en uw ex partner het daar beide mee eens zijn. Het proces met een scheidingsbemiddelaar doet u namelijk ook samen met uw ex partner.

 

Omdat u en uw partner te maken krijgen met nieuwe termen, zoals familierecht, wordt geadviseerd om altijd professionele hulp te zoeken. Een professional is namelijk altijd op de hoogte van de laatste en nieuwste informatie en heeft heel veel kennis van zaken. Daarnaast kunt u er voor kiezen om ook persoonlijke hulp in te schakelen, zoals een coach of een psycholoog.

http://ebhlegal.nl/