Praktijksolaris
Image default
Mode en Kleding

Betere schoenen voor een gezondere houding

Als je klaar bent om je voetgezondheid te verbeteren, begin dan met winkelen voor een goed paar schoenen. Je moet op zoek gaan naar hoge kwaliteit, gezonde stijl, en uitstekende pasvorm.

Kwaliteit
Schoenen van betere kwaliteit, ook hardloopschoenen, zullen vaak ontworpen zijn met het oog op comfort en gezondheid van de voeten. Dat geldt zelden voor goedkopere merken. Beschouw het geld dat je uitgeeft aan kwaliteitsschoenen als een investering in je gezondheid. Als bonus gaan schoenen van hogere kwaliteit vaak langer mee dan goedkope schoenen, dus op de lange duur kun je eigenlijk geld besparen door betere schoenen te kopen.

Stijl
Hoogwaardige loopschoenen, vooral die met stijve hielcups en tussenzolen, bieden de beste steun aan je voet en bevorderen een gezonde uitlijning van je hele lichaam. Maar weinig mensen willen de hele tijd loopschoenen dragen. De truc om je voet gezond te houden en tegelijk stijlvol te zijn, is om de tijd dat je je leuke, maar mogelijk schadelijke schoenen draagt te beperken. Als je op je werk hakken gaat dragen, draag dan loop- of wandelschoenen voor je woon-werkverkeer, en trek je hakken aan als je aankomt. Beperk hakken, waar mogelijk, tot ongeveer anderhalve centimeter hoog. En kijk ook eens naar de vele schoenen die nu op de markt zijn en die zowel aantrekkelijk als goed voor je zijn.

Pasvorm
Een goede pasvorm is van cruciaal belang om voetpijn en andere problemen te voorkomen. Maak bij het winkelen zeker een “proefrit” met je schoenen door er in rond te lopen om te zien hoe ze aanvoelen als je beweegt. Kijk of er voldoende ruimte voor je tenen is, en of niets in de schoen je voeten schuurt of knelt. Investeren in schoenen van goede kwaliteit is een gemakkelijke manier om de kwaliteit van je leven te verhogen.

Ben je op zoek naar prachtige schoenen die ook nog eens een keer stevig en stabiel zijn? Kijk dan eens naar het Nederlandse merk Shabbies.