Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

De tabakswet

Er zijn veel regels waar je rekening mee moet houden als je de waterpijp gaat roken. Mag je het bijvoorbeeld zomaar roken als je aan het werk ben in het kantoor? Of mag het in een openbare ruimte? Mag een restaurant dat gespecialiseerd is in turkse maaltijden zomaar de klanten een waterpijp laten roken na het eten?

 

Vanaf 1988 is er in Nederland een tabak wet. Hoewel deze wet dus al bijna dertig jaar bestaat is het al lang niet meer wat hij geweest is. Er zijn veel belangrijke en cruciale veranderingen door gevoerd het afgelopen jaar. Het roken in horeca gelegenheden is erg veranderd in korte tijd. Hoewel er vroeger gerookt mocht worden in openbare gelegenheden zoals restaurants is dat tegenwoordig een no-go. Je kan het je bijna niet meer voorstellen dat degene naast je in een restaurant aan het roken is en dat is prima. Waterpijp valt onder roken en dus moeten waterpijprokers zich aan dezelfde wetten houden. Bijvoorbeeld het merk Al Fakher wordt aangemerkt als tabak en het valt dus onder de tabakswet. Herbal tabak en waterpijpkooltjes vallen niet onder de tabakswet omdat het officieel geen tabak is. Hoewel herbal tabak wel gerookt wordt is het geen tabak maar kruiden. Je kan het vergelijken als het roken van thee. Iedereen mag thee roken maar het wordt soms wel gerookt door mensen.

 

Tabak wordt gemaakt van gedroogde bladeren van de tabaksplant Wereldwijd is er mee dan 5 miljoen hectare tabaksplanten. Hoewel er verschillende manieren zijn van roken en verschillende merken zijn, is de tabak allemaal afkomstig van dezelfde plant. Deze smaken en soorten tabak worden bepaald door de manier van drogen. Waterpijp tabak bestaat uit meer dan de bladeren allen. Zoals de rokers weten is het vaak iets wateriger en kleverig. Je kan het roken met de waterpijp dus onderverdelen in roken met de vervangers van en ‘echte’ waterpijp tabak.

https://premium-hookahs.nl/