Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

De misverstanden over botox

Er bestaan erg veel misverstanden over botox. Het grootste is misschien wel dat er iets opgevuld kan worden met botox. Dat kan niet, botox is geen ‘filler’, maar een spierverslapper. Als je botox in bijvoorbeeld je lippen laat spuiten zal je er niet mooier op worden. Botox wordt vooral gebruikt om de mimiek in het gezicht uit te schakelen, vooral voor mensen die hun mimiek als vervelend ervaren. Fronslijnen en kraaienpootjes zijn voorbeelden van deze uitdrukkingen.

Een ander veel voorkomend misverstand is dat botox overal hetzelfde middel is. Dit is niet helemaal waar. Botox, ook wel botuline toxine, is een merknaam. Verder zijn er nog vele andere merken op de markt. Deze andere merken kunnen een verschillende werking hebben. Ook zijn er cosmetisch artsen die gebruik maken van Chinese botox, de kwaliteit van dit middel is echter niet goed te noemen. Het is heel goedkoop, dat dan weer wel. Maar er zijn voorbeelden bekend van mensen die nare bijwerkingen kregen van deze botox. Botox wordt ook nooit kant en klaar aangeleverd. Klinieken krijgen een poeder aangeleverd, waar de artsen zelf nog een voorgeschreven hoeveelheid zoutoplossing aan moeten toevoegen. Hier kan dus aardig mee geknoeid worden.

Denk daarom twee keer na voordat je in zee gaat met een kliniek die botox tegen een spotgoedkope prijs aanbiedt. In de meeste gevallen gaat het hier om de neppe variant van botox. Een goedkope botox behandeling is zeker mogelijk, maar vraag de kliniek naar welk merk zij gebruiken. Faceland is een kliniek die botox relatief goedkoop aanbiedt. Ze werken bovendien met BIG geregistreerde artsen, wat betekent dat de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van de klinieken worden gewaarborgd. Op de site kunt u de behandelend artsen zien en als u wilt is er ook de mogelijkheid om een vrijblijvend consult aan te vragen.

http://faceland.nl