Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Pastelkleuren in je woning

Er zijn veel mensen die groot fan zijn van pastelkleuren, anderen vinden het juist helemaal niks. Subtiele pasteltinten zijn daarom het mooist, die kunnen terugkomen in je meubels en accessoires wat een Scandinavisch design maakt. Denk hierbij aan een mooie pastel gekleurde bank, pastel kussens of pastel prints aan de muur. Er zijn natuurlijk ook interieurs waar pasteltinten de hoofdrol spelen en toch heel mooi zijn.

Er zijn dan ook verschillende redenen om pasteltinten toe te passen in je woning. Vaak is de rede dan ook omdat een donkere kleur al snel te spannend is om te gebruiken. Als een intense kleur gewoonweg niet bij je past, hoef je er ook niet aan te beginnen. Je gaat hier namelijk vaak toch spijt van krijgen, waardoor mensen liever kiezen voor een lichte kleur die wel bij hun past en zij vrolijk van worden.

Een andere belangrijke reden om pastelkleuren te gebruiken is de hoeveelheid licht die je in een ruimte hebt. In donkere ruimtes wordt het vaak aangeraden om lichtere kleuren te gebruiken. Het kan natuurlijk erg vervelend worden als je een kamer hebt met weinig daglicht en je elke keer het licht aan moet zetten, zelfs overdag.

Bij kleinere kamers is een lichte kleur ook een goede optie. Lichte kleuren zorgen er namelijk voor dat een ruimte groter en openlijk ogen. Je kunt bijvoorbeeld met een matte muurverf je muur in een pasteltint verven, zodat je niet zo een saaie witte muur hebt, maar je ook de kleur niet snel zat zal raken omdat het zo subtiel is.

Welke pasteltint je kiest heeft helemaal te maken met je persoonlijke voorkeur en het beoogde effect. Je kunt als eerste kijken welke kleuren bij je interieur passen, daarna kun je makkelijker een keuze maken tussen de kleuren die bij je woonstijl passen. In de bouwmarkt kun je altijd je kleurstalen halen en kijken hoe ze in je kamer overkomen.

https://www.moosefarg.nl/