Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Orthodontie Diksmuide

Facings of beugel: wat is de juiste keuze?

Als orthodontist in Diksmuide informeren we u graag over de verschillende mogelijkheden die er bestaan om uw gebit te verbeteren. Vaak is een blokjesbeugel het eerste waar men aan denkt om de stand van uw tanden te corrigeren. Het klopt dat dit een zeer populaire methode is bij zowel kinderen als volwassenen. Er zijn echter nog meer opties, waaronder ook facings. De vraag is natuurlijk welke procedure voor u het meest geschikt is.

Waarom kiezen voor een beugel?

Een beugel is een simpele manier om uw tanden mooi recht te zetten. De slotjes die op je tanden worden geplaatst worden verbonden met een draad. Deze gehele constructie zorgt er langzaam maar zeker voor dat uw tanden naar de juiste positie begeleid worden. Af en toe kan een blokjesbeugel wat gevoelig zijn, met name na een controle. Beugels worden geplaatst op iedere leeftijd, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Door de neutrale look die de meeste blokjesbeugels vandaag hebben vallen ze bijna niet op en kan u uw gebit subtiel verbeteren.

Waarom kiezen voor facings?

Een andere mogelijkheid voor het verbeteren van uw gebit zijn facings. Ook hiervoor kan u bij ons als orthodontist nabij Roeselare terecht. Indien u een volwassene bent die liever snelle resultaten ziet, dan zijn facings een geschikte oplossing. In tegenstelling tot de blokjesbeugel ziet u bij het plaatsen van facings onmiddellijk resultaat. Ze kunnen zowel de vorm als de kleur van uw eigen tanden veranderen. Met andere woorden: de aanblik van uw gebit kan redelijk drastisch veranderd worden met één behandeling. Niet ieder gebit komt echter in aanmerking voor deze oplossing. Zo kunnen tanden die te klein, te scheef of te ongezond zijn worden doorverwezen naar andere mogelijkheden.

 

http://www.orthodontiediksmuide.be/nl/home