Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Elektrische drum versus akoestische drum

Ben je nieuw op het gebied van muziek en weet je of je voor een elektronische drumstel moet gaan of voor een akoestische versie? Het is een lastig dilemma waar veel mensen tegen aanlopen. Als het gaat om kwaliteit hoeft er niet eens veel verschil te zitten tussen een akoestische of elektronische drumstel huren. De elektrische drum is bezig met opmars en wordt steeds populairder. In deze blog gaan wij je helpen een keuze te maken tussen de klassieke akoestische drum en de nieuwe moderne elektronische drum.

Oneindig veel mogelijkheden

Een voordeel van de elektronische drum is dat je er echt alles mee kan en zelfs meer dan dat. De elektronische drum heeft honderden ingebouwde percussiegeluiden waardoor je nog meer kan experimenteren. Door de honderden mogelijkheden kun je jouw creatieve gedachte helemaal zijn gang laten gaan. Het omgaan met een elektronisch drumstel kan best lastig zijn in het begin en wij raden dan ook aan om eerste een online drumles te volgen. Omdat de elektronische drum allerlei ingebouwde mogelijkheden heeft, bespaar je dus honderden euro’s ter vergelijking met een akoestische drum.

Draagbaar

Een elektrische drum biedt je een functie die onmogelijk is bij een akoestische drum. Het is namelijk mogelijk om de elektrische overal mee naar toe te nemen. Zo kun je overal waar je wilt beats maken. Heel erg handig voor artiesten die op reis muziek willen maken.  Zo kun je als artiest lekker flexibel zijn.

Levensduur

De levensduur van akoestische drums  is natuurlijk veel minder lang dan een elektrische. Een akoestische moet gesteld worden en een elektrische staat altijd perfect gesteld. De elektronische drum wint dus bijna wel op elk gebied tegenover de akoestische drum. Het kost je dus niet alleen minder geld maar ook de levensduur is langer. Daarnaast kun je elektrische drum overal mee naar toenemen en dus overal muziek maken. Voor ons is het wel duidelijk welke er wint!

 

https://onlinedrumles.nl