Praktijksolaris
Image default
Health / Alternative

Afvallen met kruiden

Je bent echt niet de enige Nederlander of Vlaming die op zoek is naar manieren van afvallen. Studies leren ons dat afvallen voor steeds meer mensen noodzakelijk wordt. Mensen leven te ongezond, eten te weinig koolhydraatarme gerechten en proberen op ongezonde manieren af te vallen.

 

Zoveel mensen, zoveel diëten

Zo veel mensen tobben met hun gewicht, ze hebben alle diëten geprobeerd en niets werkte. Er bestaan eetlustremmende medicijnen, maar die hebben veel bijwerkingen. Kunnen afslankkruiden en supplementen helpen? Ik kreeg ooit een vraag over een middel. Het wordt gemaakt door een Amerikaans bedrijf genaamd Herbalife dat voedingssupplementen verkoopt, vooral vermageringspreparaten. Met de werkzaamheid daarvan was ik snel klaar. Er zijn drie studies gedaan naar Herbalife en afvallen, en geen van drieën toont aan dat de Herbalife-preparaten beter zijn dan al die andere capsules of diëten die worden verkocht tegen overgewicht.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Er zijn wel veel wetenschappelijke rapporten over padenten die Herbalife-preparaten hadden gebruikt en een leverbeschadiging hadden gekregen. De firma zei dat het niet vaststond dat die mensen een leverziekte hadden gekregen van hun producten. Daarin hadden ze gelijk. Maar ik vind het wel toevallig dat ziekenhuizen in Spanje, Zwitserland, IJsland, Israël, Argentinië en de Verenigde Staten allemaal patiënten niet leverbeschadiging zagen die Herbalife hebben gebruikt.

 

Preparaten

Sommigen knapten weer op als ze stopten met die preparaten, maar ten minste één patiënt had een levertransplantatie nodig. Eén andere patiënt kreeg een nieuwe lever maar overleefde het desondanks niet. Leverproblemen door het gebruik van afslankkruiden of afvalsupplementen zijn niet nieuw. In vermageringskruiden worden regelmatig giftige stoffen of illegale geneesmiddelen aangetroffen. Die komen erin terecht door slordigheden bij de fabricage of ze worden er opzettelijk in gestopt, om het afvallen te bevorderen.

 

Stiekeme stoffen

Er worden bijvoorbeeld stiekem amfetamineachtige stoffen (speed) toe gevoegd. In Herbalife is echter nooit onomstotelijk gif aangetoond, dus het blijft de vraag waarvan die mensen hun leverziekte hebben gekregen. Sinds Herbalife in 2004 naar de beurs ging, is de koers vervijfvoudigd. De grondstoffen die ze gebruiken kosten vrijwel niets en aan onderzoek geven ze ook niet veel uit. Ze verdienden in 2014 300 miljoen dollar. Dat verdienen ze dus met afslankpreparaten die niet helpen, maar waarvan je lever misschien kapotgaat. Andere producenten van afvalsupplementen zijn van hetzelfde laken een pak. Koop dus geen afvalkruiden of supplementen, ze helpen niet en kunnen je ernstig ziek maken of beschadigen.

 

Kruiden helpen je niet afvallen

Van het eten van kruiden word je dus duidelijk niet dunner. Jammer, maar helaas. Je zal op zoek moeten naar alternatieven. Gelukkig zijn die voorhanden. Door je te richten op een koolhydraatarm dieet kun je in zeer korte tijd al heel veel gewicht verbranden zonder dat dit je al teveel moeite kost. Wil je meer informatie over koolhydraatarme gerechten en recepten? Bezoek dan de website KoolhydraatarmeRecepten.Webs.com en lees hier de blog met diverse koolhydraatarme recepten.

http://koolhydraatarmerecepten.webs.com