Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Brengt eten problemen met zich mee?

De meeste Nederlanders houden wel van een lekker hapje, of dit nu een gezonde of ongezonde versnapering is. Hou je meer van die laatstgenoemde, dan is dat niet erg. Tenminste, zolang je je er bewust van bent. Het komt helaas wel eens voor dat er mensen zijn die de controle verliezen wat betreft hun eetpatroon. Ze laten zichzelf op een gegeven moment gaan en letten niet meer op. Dit kan serieuze problemen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan overgewicht. Weet jij van jezelf dat je een flinke eter bent maar dat je er gewoon niet mee kan stoppen, dan is er voor jou een oplossing.

 

 

Een bewezen oplossing

Kun je jezelf vinden in dit beeld of ken je iemand die zich een beetje aan het laten gaan is, dan kun je jezelf, hem of haar helpen. De bekendste oplossing van dit probleem is een zogeheten maagband-operatie. Of dit nu de ideale oplossing is voor iedereen moet nog blijken. Want moet je nu echt een hele operatie ondergaan om van je eetprobleem af te komen? En dan ook nog eens aan je maag? Nee, dat hoeft niet. Ben jij een emotie-eter of gewoon iemand die geniet van voedsel, dan kun je nog iets anders doen. Deze optie vertaald zich in een virtuele maagband. Een virtuele maagband zorgt ervoor dat jouw lichaam gaat geloven dat je een echte maagband-operatie hebt gehad, terwijl dit helemaal niet het geval is. Een virtuele maagband zorgt ervoor dat je veel sneller vol zit en dat je over het algemeen veel kleinere porties eet.

 

Plaatsing van de virtuele maagband

Uiteraard heeft niet iedereen zin of tijd in een operatie en dat is begrijpelijk. Wanneer je kiest voor een virtuele maagband neem je deel aan een serie afspraken en sessies die begint met een kennismaking en analyse. Er wordt onder andere besproken waarom afvallen voor jou moeilijk is en hoeveel gewicht je wilt gaan verliezen. Na deze afspraak volgen er nog een paar waarvan de tweede het spannendste is. Gedurende deze afspraak wordt de virtuele maagband namelijk geplaatst. Je gaat en de slag met afvallen en in de sessies die volgen word besproken hoe het verloopt.

https://www.hypnotherapieheemskerk.nl/virtuele-maagband/