Praktijksolaris
Image default
Beauty en verzorging

IPL in Eindhoven is er voor meer dan alleen ongewenste haargroei

Een IPL behandeling in Eindhoven wordt door SkinLab in de meeste gevallen uitgevoerd in het kader van ongewenste haargroei. Steeds meer dames, maar ook heren, zoeken naar een oplossing om haargroei definitief of in ieder geval voor een langere periode terug te dringen. Wat minder bekend is, is dat u door SkinLab in Eindhoven een IPL behandeling kunt laten uitvoeren om andere redenen. Stuk voor stuk zijn dit huidproblemen die als nare bijkomstigheid ook een gevoel van onzekerheid met zich meebrengen. Een behandeling met laser oftewel lichtstralen biedt ook dan uitkomst.

Laat uw acné met IPL behandelen in Eindhoven

Acné is een aandoening die ontstaat door ontstoken en/of verstopte talgkliertjes. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gaat deze lang niet altijd na de puberteit vanzelf over. Het is een complexe huidaandoening waarvoor in ernstige gevallen middelen voor worden voorgeschreven. De bacteriën die zich bij acné onder de afgesloten talgklieren vermenigvuldigen, veroorzaken de ontstekingsreacties die op uw huid zichtbaar zijn. Een behandeling met lichtstralen zorgt voor een verandering in de samenstelling van uw huid. Een verandering die voor de bacteriën erg ongunstig is. Gemiddelde gezien zijn er acht behandelingen nodig voor een goed resultaat.

Het bestrijden van pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door langdurige en overmatige blootstelling aan zonlicht. In feite is pigmentvorming een gezonde reactie van uw lichaam op de schadelijke straling waarmee het in aanraking komt. De pigmentcellen raken verward en kunnen zich daardoor gaan ophopen, waarna donkere vlekjes ontstaan. Heeft u last van pigmentvlekken en kiest u voor een behandeling middels IPL in Eindhoven? Dan bent u meestal na twee en soms na drie sessies van de vlekken af. De lichtbundel wordt in de pigmentcellen opgenomen, welke vervolgens kapot door worden gemaakt. Het pigment wordt als het ware verpulverd.

Behandeling met lichtstralen in het geval van couperose

Een andere –maar zeker niet de laatste- huidaandoening waarvoor lichtflitstherapie kan worden ingezet, is couperose. De aandoening komt meestal voor bij mensen met een blanke huid en betreft de zichtbaarheid van de rode en blauwe adertjes in het gezicht. Couperose wordt vaak veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon, maar ook door huidverslapping vanwege veroudering. Door de warmte van de lichtstralen die bij IPL worden gebruikt, stolt het bloed en worden de bloedvaatjes vernietigd. Meestal zijn drie tot vier behandelingen afdoende voor het gewenste resultaat.

https://skinlab-eindhoven.nl/