Praktijksolaris
Image default
Beauty en verzorging

Tips om je tanden te poetsen

Correct poetsen is het beste hulpmiddel om het gebit te beschermen en verschillende mondziekten, zoals bijvoorbeeld cariës, te voorkomen. Maar poetst u ook effectief? Om een ​​adequate bescherming en onderhoud van de mondgezondheid te bieden, moet u weten hoe u uw tanden en tong op de juiste manier poetst en voor uw tandvlees zorgt. In deze blog hebben we tips verzameld die voor een correcte en effectieve mondhygiëne zorgen.

1. Ga niet naar bed zonder uw tanden te poetsen

De algemene aanbeveling is om na elke maaltijd uw tanden te poetsen. Veel mensen vergeten vaak ’s avonds tanden te poetsen. En dit is juist zo belangrijk want als u uw tanden poetst voordat u naar bed gaat, verwijdert u ziektekiemen en tandplak die zich gedurende de dag ophopen en dit voorkomt gaatjes.

2. Kies de juiste tandenborstel

Natuurlijk heeft elke persoon zijn eigen kenmerken, en daarom heeft ook iedereen een andere tandenborstel nodig. De ene is beter geschikt dan de andere. De beste tip in deze is dan ook; raadpleeg uw tandarts. Hij of zij kan u het meest geschikte model aanbevelen.

Een andere tip; Een tandenborstel die het meest wordt aanbevolen door tandartsen moet zachte haren, een flexibel handvat en een kleinere en anatomische kop hebben. Door het poetsen met zachte haren, loopt u geen risico dat u uw tandvlees beschadigt of krassen maakt op uw tanen, alle delen van de mond kunnen worden bereikt en bacteriën en voedselresten kunnen beter worden verwijdert. Vervang elke 3 maanden uw tandenborstel of wanneer u merkt dat de borstelharen versleten raken.

3. Elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel is een goed alternatief voor de gewone tandenborstel. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende modellen. Het is aangetoond dat een elektrische tandenborstel het makkelijker maakt om uw tanden schoon te houden, maar het is belangrijk om te onthouden dat een elektrische tandenborstel op zich geen schone tanden geeft. U moet nog steeds voorzichtig zijn bij het tandenpoetsen en op de juiste manier poetsen.

4. Poets uw tanden op de juiste manier

De manier waarop u uw tanden poetst is net zo belangrijk. In feite is verkeerd tandenpoetsen bijna net zo erg als helemaal niet poetsen. Poets vooral rustig, druk niet te hard en beweeg uw tandenborstel in zachte cirkelvormige bewegingen om tandplak te verwijderen. Een goede poetsbeurt duurt 2 minuten!

5. Poets/schraap uw tong ook

Door de ruwe eigenschap van het oppervlak van de tong worden er meestal bacteriën en voedselresten achtergelaten, de zogenaamde tongcoating, die voor een ongewenste slechte adem kan zorgen. Het dagelijks reinigen van de tong is dan ook een zeer gezonde gewoonte en erg belangrijk.

6. Kies de juiste tandpasta

Er zijn een groot aantal verschillende soorten tandpasta’s te koop. Welk merk u kiest maakt niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat u een tandpasta kiest die fluoride bevat. Fluoride bestrijdt namelijk de ziektekiemen die gaatjes kunnen veroorzaken. Bovendien verstevigt fluoride uw tanden ook nog eens. Het is belangrijk niet te veel tandpasta op uw tandenborstel te doen. 2 cm is voldoende.

7. Flossen is net zo belangrijk als tandenpoetsen.

Dagelijks flossen wordt sterk aanbevolen. Het draagt ​​bij aan het verwijderen van bacteriële tandplak en kleine voedselresten die tussen de tanden of onder het tandvlees zitten en zich ophopen op plaatsen waar de borstel niet bij kan komen. Het is eigenlijk een manier om het tandvlees te stimuleren, tandplak te verminderen en ontstekingen in het gebied te voorkomen.

8. Tot slot, denk aan het getal 2 bij het tandenpoetsen.

Door onze tanden twee keer per dag te poetsen , met 2 cm tandpasta gedurende 2 minuten , helpen we onze mond om bacteriële tandplak van tanden en tandvlees te verwijderen. Een handig ezelsbruggetje, niet?

Belangrijk : De hierboven staande tips zijn informatief en vervangen in geen geval de noodzaak om regelmatig naar de tandarts te gaan. Aangeraden wordt om 2x per jaar een tandarts te bezoeken.

Vond u dit onderwerp interessant en heeft u wat aan onze tandenpoetstips gehad? Wilt u nog meer weten? Volg ons dan en blijf goed op de hoogte via www.tandenborstelexpert.nl.

https://www.tandenborstelexpert.nl/