Praktijksolaris
Image default
Beauty en verzorging

Een beschadigde vochtbarrière herstellen

Een beschadigde vochtbarrière is de oorzaak van veel problemen. Hydrateren is een must in de wintermaanden om de huid soepel te houden en droogheid, schilferen en jeuk te voorkomen. Bij de keuze van je vochtinbrengende crème gelden een aantal basisregels, zoals een formule voor de extra droge huid en ingrediënten die rijk zijn aan lipiden en vetzuren, maar het is nog steeds belangrijk om te weten wat er in elk product zit dat je gebruikt. Elk ingrediënt heeft een andere invloed op uw huid, dus het is van vitaal belang dat u goed geïnformeerd bent voordat u een vochtinbrengende crème op uw gezicht aanbrengt.

Ik werk al heel lang met klanten, en velen van hen zijn bang voor scrubben. Ik snap het, echt waar! Wanneer je huid beschadigd is, is het gemakkelijk om het gevoel te hebben dat je gewoon het verband moet aanhouden tot het weer zo goed als nieuw is. Dit kan je barrière echter kwetsbaarder maken wanneer je begint met welke vorm van exfoliatie dan ook. Hoewel we je in onze volgende video gaan vertellen wat je kunt gebruiken, willen we vandaag een aantal tips met je delen over hoe je dat probleem kunt oplossen als het zich voordoet.

Je denkt misschien dat het gebruik van een agressieve reiniger met acne bestrijdende ingrediënten zoals salicylzuur het beste is voor je huid, omdat het bestrijden van puistjes vaak betekent dat je je huid uitdroogt. Maar als je dat doet, dan verwijder je waarschijnlijk meer dan alleen het vuil en de viezigheid aan de oppervlakte en laat je je huid droog achter. En in tegenstelling tot olie, kan de huid niet meer water produceren om goed te maken wat ze verliest.

Als je nieuw bent in de wereld van toners, is een pH balancing toner de eerste stap in je huidverzorgingsroutine na het reinigen. Het is ook een geweldig product om naast elk type zuur te gebruiken. Stel dat je je huid net hebt geëxfolieerd met een cosrx AHA/BHA-oplossing met een lage pH-waarde of een hoge concentratie, zoals de Ultimate Moisturizing Solution (onze go-to AHA/BHA-combo!). Als je daarna een toner gebruikt, zoals de Klairs Supple Preparation Toner, neutraliseer je de zuurgraad van je huid en zorg je ervoor dat ze in balans blijft en gehydrateerd wordt. Meer informatie over toners vind je hier.