Praktijksolaris
Image default
Bedrijven

Let goed op de kwaliteit van een steiger wanneer je deze aanschaft

Wil je een steiger halen maar waar moet je allemaal voor opletten? Wanneer jij een stelling wilt halen dan moet je eerst natuurlijk kijken wat voor stelling je wilt hebben. Wil je een rolsteiger of een kamersteiger bijvoorbeeld. Je moet ook een stelling halen die je uit elkaar kan halen. Wanneer een onderdeel niet meer goed is dan kan je het vervangen voor een onderdeel dat je ook dus los kan halen. Het zoeken van een stelling kan best een groot dilemma zijn. Je kunt uit zoveel verschillende steigers kiezen. Je hebt wel 2 soorten categorieën aan stellingen. Je hebt een rolsteiger en een kamersteiger. Een kamersteiger is een kleinere soort stelling dat je zelf in en uit elkaar kunt vouwen. Een rolsteiger is meer voor buiten en dat moet je zelf in elkaar zetten. Het kan nog wel best lang duren als je het alleen gaat doen. Je kunt beter iemand vragen om je te helpen voor het opbouwen. Je stelling moet van een topkwaliteit aluminium zijn om goed en stevig te zijn.

Voor binnen en buiten

Je kunt zelf ook losse wielen halen, waardoor de stelling binnen en buiten gebruikt kan worden. Je hebt ook meerdere soorten wielen die je kunt aansluiten op de stelling. De wielen zijn allemaal geschikt voor een ander soort ondergrond. Alles is TÜV gecertificeerd, dat houdt in dat ze allemaal zijn goedgekeurd om gebruikt te worden. Ze zijn allemaal veilig en het kwaliteit is perfect. Ben jij alsnog niet tevreden met de stelling? Je kunt voor 100 dagen nog terugsturen. Heb jij voor 3 uur besteld? Je krijgt de volgende dag het bij de locatie afgeleverd. Je kunt nog allemaal andere soort losse dingen bestellen, zoals een trap voor de stelling. Dit soort accessoires is meer voor professionelen gemaakt. Een stelling kan bestaan uit meerder werkvloeren. Je kunt met meer man tegelijk aan iets werken. De stellingen worden meestal gebruikt voor lichte werk. Je moet dan denken aan verven of wat anders. Tijdens het opbouwen moet je wel op een paar dingen letten. Je moet de regels volgen om veilig te kunnen werken. Denk aan de ARBO wet en de wetgeving. Het mag niet op een schuine en een zachte ondergrond staan, want dat kan gevaarlijk zijn. Het mag ook niet dicht bij elektriciteit zijn zoals dus elektriciteitspalen. Wat is de stappenplan voor het opbouwen van een stelling?

Stappenplan

Weet jij waar je alles gaat plaatsen en mag het wel daar staan? Je kunt dan beginnen met het opbouwen. Bevestig de wielen op de frame. Stap 2 is koppel de frames op elkaar. Klik de wielen vast, de wielen kunnen dan niet rollen. bevestig vier stabilisatoren vast aan de stelling. Bevestig de frame met 2 borgclips. bevestig de voorloopleuning. plaats de platformvloer. Snap je het nog niet? Je kunt naar de site gaan van steigerdeals. Het is op de site van steigerdeals goed uitgelegd hoe je de stelling goed en veilig kan opbouwen. Alle regels staan ook op de site over wat allemaal wel en niet mag.