Praktijksolaris
Image default
Bedrijven

Vrouwen en fitness

Vaak wordt gedacht dat de wereld van fitness alleen maar voor mannen is. Je ziet dan ook vaak plaatjes van gespierde mannen voorbij komen. Echter is niks minder waar. Er zijn genoeg vrouwen die ook graag een afgetraind en gespierd lichaam hebben en die er ook graag hard voor werken. Helaas is de wereld van het fitnessen nog niet helemaal klaar voor vrouwen. De meeste trainers in de sportscholen weten gelukkig wel wat goede trainingsschema’s zijn voor vrouwen. Echter is de voeding voor vrouwen nog niet helemaal geoptimaliseerd.

 

Supplementen voor vrouwen

Gelukkig zijn ze steeds meer in opkomst. De supplementen voor vrouwen. De meeste algemene supplementen worden toch gemaakt op basis van de behoeftes van een mannenlichaam. De algemene supplementen zijn gelukkig niet schadelijk voor vrouwen en het verschil tussen de behoeftes van mannen en vrouwen is niet enorm groot. Toch is het slim om te kiezen voor een supplement dat gemaakt is voor vrouwen. Dit komt omdat vrouwen meer ijzer en vitamine B6 nodig hebben. Vooral in de periode van menstruatie of tijdens de overgang. Dit komt omdat er dan veel hormonale schommelingen plaatsvinden.

 

Vrouwen voeding

Als vrouw kan je niet zomaar een voedingsschema aanhouden dat is gemaakt voor mannen. Veel vrouwen denken dat ze gewoon hetzelfde schema kunnen aanhouden als mannen, maar dan een beetje minder. Echter komen we hier weer terug op de verschillende behoeftes. Laat ene voedingsschema op maat maken om te zorgen dat jij in al je behoeftes wordt voorzien. Zo zorg je dat ook jij vol er tegenaan kan in de sportschool.

 

 

https://web-wings.nl/