Praktijksolaris
Image default
Bedrijven

3 tips voor een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is iets waar we allemaal naar zouden moeten streven. Natuurlijk betekent dit niet dat je gelijk veel drastische aanpassingen aan je leven moet doen. Sterker nog, dit is iets wat juist niet wordt aangeraden, omdat de kans dat je jouw nieuwe levensstijl dan volhoudt zeer klein is. In deze blog geven we je een aantal tips waarmee je aan de slag kunt gaan om een gezonde levensstijl na te streven. 

Leef bewust

Een gezonde levensstijl begint bij bewustzijn. Bewust zijn van je eet gewoontes, leef gewoonte en bewegingen. Als je niet door hebt dat je na 8 uur zittend werk nog eens 5 uur op de bank ligt, voordat je 8 uur gaat slapen, dan kan er ook niets veranderen.

Om bewust te worden van je ongezonde en ook gezonde gewoonten kun je een dagboek bijhouden. Houdt een aantal weken een dagboek bij van je dieet en een aantal weken een dagboek van je beweging.

Heb je hulp nodig met het aanpassen van je voeding gewoonten? Dan is het raadzaam advies op te nemen met een diëtistenpraktijk in Den Haag. Een diëtistenpraktijk in Den Haag kan je begeleiden in het volgen van een nieuw en gezond eetpatroon.

Bereid je eigen eten

Door je eigen eten te bereiden kun je al een stuk gezonder leven. Met je eigen eten bereiden bedoelen we groente en verse producten kopen (het liefst biologisch). Geen pakjes of zakjes om saus te maken of iets dergelijks. Al die gemakkelijke voeding zit vol met ongezonde en kunstmatige stoffen en is gebaseerd op traditionele recepten.

Beweging is belangrijk

Tenzij we fysiek werk verrichten, is de kans groot dat we niet genoeg bewegen. Zorg dat je in beweging blijft door kleine aanpassingen te nemen, zoals de trap te nemen in plaats van de lift en toch even naar boven te rennen om dat te pakken. Houdt bij hoeveel je beweegt zoals beschreven bij het eerste punt.

https://samen-sterk.com/dietist-den-haag/