Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Manuka

Manuka Honing, een soort honing uit Nieuw-Zeeland, staat nu bekend om zijn bijzonder helende en herstellende eigenschappen. Hoe komt het dat deze honing zo voedzaam is? De bijen die deze kostbare honing maken, halen de nectar uit een bloei op de legendarische “Manuka-struik” in Nieuw-Zeeland. Echte Manuka Honing heeft een zwarte tint en een zoete smaak vergelijkbaar met andere soorten honing. Omdat honing steeds moeilijker te krijgen is en nu wordt gezien als een ‘superfood’, zul je behoorlijk ver in je portemonnee moeten graven om een container met deze gouden nectar te vinden.

Door zijn uitzonderlijk lage pH-waarde onderscheidt Manuka Honing zich doordat het een antimicrobiële werking heeft.  Manuka Honing onderscheidt zich doordat de uitzonderlijk lage pH-waarde een antimicrobiële werking heeft. Een ander bestanddeel in Manuka Honing, genaamd MGO. MGO lijkt geen schade toe te brengen aan menselijke cellen, maar is wel efficiënt tegen bacteriën, die bijvoorbeeld de genezing van wonden en infecties helpen bespoedigen. Probeer je echte Manuka Honing te krijgen? Bezoek Manuka

Manuka

Alle soorten wonden kunnen op natuurlijke wijze worden behandeld met Manuka Honing. Het wordt geprezen als een kiemdoder in een tijdperk van antibioticaresistentie. Voorstanders beweren ook dat Manuka Honing effectief is bij de behandeling van andere aandoeningen zoals acne en sinusproblemen.

Manuka

Voordat je een pot leegt, is het handig om te begrijpen dat Manuka Honing een soort suiker is. Een eetlepel Manuka Honing heeft slechts 70 calorieën en 16 gram suiker, geen eiwitten en geen vezels. En hoewel een beetje extra suiker tijdens het sporten gunstig kan zijn voor hardlopers, zou je honing moeten nemen in plaats van de suiker die je anders zou hebben ingenomen.