Praktijksolaris
Image default
Beauty en verzorging

Permanente make up? Alles waar je rekening mee moet houden.

Permanente make up wordt steeds populairder. Het heeft doen ook haar populariteit te danken aan sociale media etc. Velen laten het zetten omdat het hen minder tijd kost in de ochtenden en anderen vinden het maar eng. Maar wat houd permanente make up eigenlijk in en is het veilig? Hier zal je allemaal antwoord op krijgen.

 

Wat is permanente make up?

Permanente make up is make up dat langer blijft zitten. Het is niet zoals je make up dat er aan het einde van de dag eraf gaat. Bij permanente make up wordt met behulp van een naald inkt in het huid aangebracht. Hierdoor blijft het jaren lang en kan het niet eraf gewassen worden. Het valt dus te vergelijken met een tatoeage, maar er wordt met ander inkt gewerkt en het wordt minder diep in het huid aangebracht. De bekendste vormen van permanente make up zijn eyeliner, het opvullen van de wenkbrauwen en lip liner.

Voordelen van permanente make up.

Voor vrouwen is het uiterlijk er belangrijk, dus permanente make up kan vele voordelen met zich mee brengen. s’Morgens hoef je niet meer eerder op te staan om make up aan te brengen. Perfect als je niet bepaald handig bent met eyeliner en lip potloden etc. Het kan gebruikt worden om kleine oneffenheden zoals sproetjes en littekens te maskeren.Ook bespaar je veel geld omdat je nu geen geld meer uit hoeft te geven aan bepaalde make up artikelen. 

Nadelen van permanente make up

Nadelen van permanente make up zijn er zeker ook. Zo heb je de prijs, het laten zetten van PMU is niet goedkoop. Omdat het laten zetten van permanente make up een cosmetische ingreep is, wordt het ook niet vergoed door zorgverzekeraars. Ook kan je het als pijnlijk ervaren ookal wordt er gebruik gemaakt van een verdovende zalf. Maar pijn verschilt per persoon. Bij de een ligt de pijngrens hoger dan de ander. Permanente make up kan niet verwijderd worden. Dit is de reden waarom vele het laten zetten. Maar make up verandert telkens, dit kan ertoe leiden dat je look ‘uit de mode’ kan raken. 

Is het wel veilig

Door de vele commentaar en door de vele foto’s die online te vinden zijn over mislukte permanente make up. Zijn mensen nog altijd terughoudend als het aankomt op het nemen van permanente make up. En dat valt ook wel te verwachten er wordt een soort tatoeage in het gezicht aangebracht. Bij permanente make up is er maar een kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Ook mag er in Nederland alleen permanente make up aangebracht worden door PMU specialisten die er gekwalificeerd voor zijn en een GGD-vergunning hebben. Dit maakt het zetten van permanente make up een stuk veiliger.

Ben je op zoek naar permanente make up in Brabant? Bezoek dan snel onze website. 

https://www.permanentemakeupbrabant.nl