Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Gespecialiseerde fysiotherapie in Loosduinen bij spanningsklachten

Dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, blijkt uit de mogelijkheid tot het volgen van specialistische fysiotherapie in Loosduinen die zich richt op spanningsklachten. Het gaat dan over psychosomatische fysiotherapie, oftewel een fysiotherapeutische behandeling van onbegrepen lichamelijke klachten, stress en spanning. Fysio Centrum Den Haag heeft veel verschillende specialisten onder één dak en is zo in staat om u ook deze vorm van fysiotherapie in Loosduinen te bieden.

De samenhang tussen spanning en lichamelijke klachten

Alhoewel psychische problematiek en lichamelijke klachten een sterke samenhang vertonen, is vaak niet kraakhelder hoe deze samenhang precies in elkaar zit. Bovendien functioneert elk persoon weer anders en kunnen zijn of haar klachten op een specifieke plek in het lichaam tot uiting komen. Klachten die de professionals van Fysio Centrum Den Haag gedurende deze fysiotherapie in Loosduinen vaak horen, zijn hoofdpijn, duizeligheid, spierpijn, benauwdheid, druk op de borst en hartkloppingen. Ook onbegrepen of op het eerste gezicht ogenschijnlijk onverklaarbare pijnklachten komen vaak voor.

Fysiotherapeutische behandeling als onderdeel van een multidisciplinaire aanpak

Al met al kan worden gezegd dat u zich tot deze vorm van fysiotherapie in Loosduinen wendt wanneer u voelt dat het evenwicht bij u ontbreekt. Spanning neemt de overhand en er lijkt steeds minder ruimte te zijn voor juist het tegenovergestelde, de zo noodzakelijke ontspanning. Uw belastbaarheid is daarbij tijdelijk in het geding gekomen. Deze vorm van fysiotherapie in Loosduinen is een behandeling van klachten die een multidisciplinaire aanpak vergt. Dit betekent dat uw behandelaar in veel gevallen samen zal werken met andere zorgverleners zoals psychologen of bedrijfsartsen.

Behandeling met begrip voor de emotionele factoren

Dankzij het feit dat er gedurende een dergelijke fysiotherapie in Loosduinen aandacht is voor zowel lichaam als geest, zult u zich vanzelf ook een stuk meer begrepen gaan voelen. Patiënten met psychosomatische klachten kunnen over het algemeen maar op weinig begrip uit hun omgeving rekenen. Er bestaat namelijk geen lichamelijke diagnose. Uw specialist helpt u in het herkennen van patronen en het doorbreken daarvan. Een aanpak waarbij u kunt rekenen op begrip voor de emotionele oorzaak van uw huidige klachten.

https://www.fysiocentrumdenhaag.nl