Praktijksolaris
Image default
Beauty en verzorging

Iets doen tegen haaruitval?

Uw haar wordt steeds dunner en wilt u er nu écht iets tegen doen? Haaruitval komt voor bij honderdduizenden mensen. Er is op verschillende manieren iets tegen te doen. Wil je bijvoorbeeld eerst starten met haargroeimiddelen of wilt u liever een haartransplantatie ondergaan? Er zijn verschillende manieren om haaruitval te behandelen. De behandeling die het beste bij u past, is afhankelijk van een aantal factoren. Is er bijvoorbeeld sprake van beginnende haaruitval? Dan is het vaak het beste om te starten met haargroeimiddelen. In dit artikel wordt zorgvuldig uitgelegd wat u kunt doen, als haaruitval zijn intrede doet.

Wat moet ik eerst doen als ik last krijg van haaruitval?

Wanneer u last krijgt van haaruitval, is het van essentieel belang dat eerst de oorzaak van de haaruitval vast wordt gesteld. Is er bijvoorbeeld sprake van erfelijke haaruitval of van een haarziekte? Dit kunt u op verschillende manieren vast laten stellen. De meest gangbare manier om dit te doen, is door de huisarts of dermatoloog. In sommige gevallen kan aan de hand van het haaruitval patroon al worden bepaald wat de oorzaak is. Het is echter ook mogelijk dat er nader onderzoek nodig is. Dit kan soms worden gedaan aan de hand van een bloedonderzoek. Het is ook mogelijk om een trichogram onderzoek te laten doen, waarbij de haarwortels worden onderzocht.

 Wat te doen bij erfelijke haaruitval?

Erfelijke haaruitval kan op verschillende manieren behandeld worden. De voornaamste behandelmethoden zijn:

  • Haartransplantatie, waarbij haar wordt getransplanteerd vanaf het achterhoofd naar het kalende gedeelte.
  • Micro haar pigmentatie, waarbij haarstoppels worden nagebootst met een speciale pigmentatie techniek.
  • Haarwerk of pruik, waarbij een groot aantal mogelijkheden zijn.
  • Haargroeimiddelen, waarbij deze in alle soorten en maten te verkrijgen zijn.

Welke behandeling het beste bij u past, is afhankelijk van verschillende factoren. Iedere behandeling kent zo zijn voor- en nadelen. Maak daarom altijd een juiste afweging van de eerder genoemde voor- en nadelen. Daarnaast wordt altijd aangeraden om bij verschillende specialisten op consult te gaan, zodat u van verschillende specialisten informatie krijgt en deze informatie ook goed met elkaar kan vergelijken.