Praktijksolaris
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten bouwhekken

Bouwhekken zijn een essentieel onderdeel van het bouwproces en zorgen ervoor dat zowel de arbeiders als het publiek veilig blijven tijdens de bouw. Maar er zijn verschillende soorten bouwhekken beschikbaar. Om je te helpen beslissen welk type het beste bij je project past, lees je verder voor een uitgebreide gids voor verschillende soorten bouwhekken. 

Tijdelijke omheining met kettingen 

Het meest voorkomende type bouwhek is het tijdelijke kettinghekwerk. Dit type hekwerk is ideaal om mensen buiten te houden, terwijl voorbijgangers toch kunnen zien wat er in een werkgebied gebeurt. Het is ook gemakkelijk te installeren en kan worden verplaatst van de ene locatie naar de andere, waardoor het een ideale keuze als uw werkterrein vaak verandert. Het is ook relatief goedkoop en kan worden gebruikt als een tijdelijke afrastering of als een permanente barrière in combinatie met palen. 

Permanente houten omheining 

Als je meer veiligheid nodig hebt dan een hekwerk, overweeg dan een permanent houten hekwerk rond je werkterrein. Anders dan omheiningen met kettingen vormen houten omheiningen een stevige barrière tussen het publiek en het werkgebied, zodat je er zeker van kunt zijn dat onbevoegden geen toegang krijgen tot je terrein. Het nadeel is dat houten hekken duurder zijn dan andere soorten hekken en periodiek onderhoud vereisen, zoals schilderen of beitsen. Maar als veiligheid belangrijk is voor je werkterrein, dan kunnen houten hekken de extra kosten waard zijn. 

Tijdelijk hekwerk van gaas 

Voor werkterreinen waar zichtbaarheid belangrijk is, maar de veiligheid gehandhaafd moet blijven, zijn tijdelijke afrasteringen van gaas wellicht de oplossing. In tegenstelling tot omheiningen met kettingen of hout, kunnen voorbijgangers met dit type hekwerk zien wat er in de werkzone gebeurt, zonder de veiligheid in gevaar te brengen doordat iedereen zonder toestemming het terrein kan betreden. Het is ook licht van gewicht en gemakkelijk op te zetten en af te breken. 

Ontdek de mogelijkheden

Ongeacht het soort bouwproject waaraan je werkt, er is zeker een type bouwhek dat perfect aan je behoeften voldoet! Van tijdelijke kettinghekken voor elementaire veiligheidsbehoeften tot permanente houten hekken voor maximale bescherming, er zijn tal van opties beschikbaar, zodat je ervoor kunt zorgen dat je werkgebied altijd veilig en beveiligd blijft. Dus wacht niet en neem vandaag nog een kijkje online op de website van bouwhekken Nederland!