Praktijksolaris
Image default
Aanbiedingen

Het verkennen van geestverruimende en geestverruimende stoffen

Door de geschiedenis heen heeft de mens geëxperimenteerd met geestverruimende en geestverruimende stoffen om de diepten van zijn bewustzijn te verkennen. Van psychedelische paddenstoelen tot fijne substanties, er is een grote verscheidenheid aan stoffen die mensen kunnen helpen uit hun alledaagse routines te breken en meer over zichzelf te leren. In deze blogpost kijken we naar enkele van de meest populaire geestverruimende en geestverruimende stoffen die tegenwoordig beschikbaar zijn. 

Psychedelische paddenstoelen 

Psychedelische paddenstoelen, ook bekend als “paddo’s” of “paddo’s” zijn een van de meest gebruikte geestverruimende stoffen ter wereld. Ze bevatten psilocybine, een natuurlijk voorkomende psychoactieve verbinding waarvan is vastgesteld dat ze effectief is bij de behandeling van depressie, angst, verslaving en PTSS. Bij gebruik ervaren gebruikers meestal gevoelens van euforie in combinatie met visuele en auditieve hallucinaties. Hoewel deze effecten voor sommige mensen intens kunnen zijn, worden ze over het algemeen als veilig beschouwd als ze met mate worden genomen.   

Geestverruimende substanties

Er is een geestverruimende stof die al sinds de oudheid bestaat. Het bevat tetrahydrocannabinol (THC) dat zich bindt met cannabinoïdereceptoren in de hersenen en psychoactieve effecten veroorzaakt zoals ontspanning, verhoogde eetlust en een veranderde perceptie van tijd en ruimte. Het kan bij verantwoord gebruik ook therapeutische voordelen hebben zoals pijnverlichting, stressvermindering, verbeterde slaapkwaliteit en verhoogde creativiteit. Verschillende soorten hebben verschillende effecten, dus het is belangrijk dat je onderzoek doet voordat je het gaat gebruiken om er een te vinden die het beste bij je individuele behoeften past. 

Laat je informeren

Geestverruimende en geestverruimende middelen bestaan al eeuwenlang als hulpmiddelen om het bewustzijn voorbij onze dagelijkse werkelijkheid te verkennen. Of je nu op zoek bent naar een korte ontsnapping aan de werkelijkheid of een diepe duik in zelfverkenning, er is voor iedereen wel iets te vinden! Zorg ervoor dat je onderzoek doet naar elk middel voordat je het uitprobeert, zodat je vooraf weet welke effecten je kunt verwachten. Zowel positief als negatief! Twijfel je over het gebruik? Vraag dan advies bij een headshop of smartshop.

https://www.24high.nl/