Praktijksolaris
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group: dé partner voor koelopslag en -transport Frankrijk en andere EU-landen

Al sinds het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw is Frigo Group werkzaam in de branche van bewaren en transporteren van levensmiddelen. De hoofdproducten hierbij zijn vis, vlees, brood en kip. We gaan op alle vier kort in.

Verschillende haringhandelaren in ons land importeren verse haring vanuit Noorwegen. De ladingen gezouten vis komen per schip ons land binnen. Het lossen wordt door veel visbedrijven overgelaten aan Frigo Group. De chauffeurs gebruiken heftrucks om ervoor te zorgen dat de pallets met haring snel de koelvrachtwagens in gaan. Na het wegtransport gaat de vis de vriestunnels van het koelhuis in Nieuw-Vennep in waar een en ander binnen 24 uur op -24 graden Celsius wordt gebracht.

Frigo Group Nieuw-Vennep beschikt over de vergunningen die nodig zijn om vlees te mogen behandelen en invriezen. Veel slachterijen en vleesverkopers in ons land vertrouwen daarom op het Frigo Group-team. Het vlees zit verpakt in dozen of kratten die op pallets zijn gestapeld. Zodra het vlees arriveert, wordt het gewogen. Voordat het vlees de vriesopslag ingaat, worden spacers tussen de kratten / dozen geplaatst. Net als bij vis is -24 graden Celsius de ideale temperatuur om vlees te bewaren. Zodra die temperatuur is bereikt, worden de spacers weggehaald en gaat er wikkelfolie over de pallets. Op het folie wordt een SSCC-label geplaatst met belangrijke productspecificaties waaronder het gewicht.

Brood mag u breed opvatten. Ook gebak en desserts vallen er wat Frigo Group betreft onder. Al jaren zijn verschillende bakkers en bakkerijketens vaste klant van Frigo. Zij weten dat het geconditioneerd wegtransport op tijd, snel, punctueel en volgens de voorschriften gebeurt. De broodproducten gaan naar groothandels en winkels in Nederland en andere EU-landen. Broodartikelen zijn kwetsbaar als het om temperatuur gaat. Schommelingen mogen niet voorkomen. Zowel bij de in- als de uitlevering wordt de koude-keten niet onderbroken. 

Tot slot de productgroep kip. Landen in Azië en Zuid-Amerika exporteren op grote schaal kip en ander pluimvee naar Nederland. De kip komt aan in grote zeecontainers. Frigo Group verzorgt het wegvervoer van de haven naar het vrieshuis. Er komt bij dit soort handel natuurlijk veel douanepapierwerk kijken. Ook dat regelt Frigo voor de klant.

https://www.frigogroup.com/nl