Praktijksolaris
Image default
Woningen

Moet u doorgaan met het kopen van een huis met termietenschade?

Er zijn veel rode vlaggen waar u op moet letten als u een woning gaat kopen. Vloerproblemen, dakbedekkingsproblemen en sanitaire problemen zijn slechts voorbeelden die u angst zouden bezorgen bij het kopen van een huis. Wat dacht je van een huis met termietenschade? Welnu, het is een serieus probleem en kan een dealbreaker zijn.

Schade veroorzaakt door termiet kan kostbaar zijn. Huiseigenaren geven honderden dollars uit voor reparaties, en soms gaat het bedrag omhoog, afhankelijk van de mate van schade. Het slechte nieuws is dat schade veroorzaakt door termieten meestal niet wordt gedekt door de meeste woningverzekeringen. Daarom moet u, als u een huis koopt, oppassen voor termietenproblemen en andere problemen waar u naar moet kijken.

Het zou moeilijk zijn om een termietenprobleem op te sporen of als het huis een termietenplaag heeft. Dit komt omdat termieten zich perfect kunnen verstoppen. Ze kunnen grote problemen in huis veroorzaken zonder bewijs achter te laten. De schade zou onmerkbaar zijn door eenvoudige observatie of controle. Termieten hebben het vermogen om op hout op de vloer of muren te kauwen zonder een geluid te maken, daarom is het moeilijk om te weten dat ze er zijn.

En wanneer de schade zichtbaar wordt, is deze vaak erger dan hij lijkt. In feite zou het jaren duren voordat je de schade die ze veroorzaken opmerkt. Tenzij u kennis en ervaring heeft met het omgaan met termieten, moet u bij het inspecteren van een huis niet afhankelijk zijn van uw eigen waarneming. U moet professionele inspecteurs inhuren om een aankoopkeuring en onderzoek uit te voeren op het huis dat u van plan bent te kopen, maar hoe werkt een aankoopkeuring?. Het opsporen van termietenplagen kunt u het beste overlaten aan experts.

De beste termieteninspecteurs

We zullen een grondige inspectie van het pand uitvoeren, van de kelder tot de zolder. Elk gebied zal worden verkend en we zullen ervoor zorgen dat er geen twijfelachtig gebied of onderdeel achterblijft. We zullen duidelijke tekenen van termietenplaag vinden.

Tijdens de inspectie kunt u verwachten dat onze inspecteurs ten minste 1 tot 2 uur aan zorgvuldige inspectie van het onroerend goed besteden. Uiteraard varieert de tijd afhankelijk van de grootte van het te inspecteren huis. Onze inspecteurs controleren niet alleen het interieur van het huis, maar ook het exterieur en de omgeving. Ze zullen controleren op tekenen van termietenplaag zoals uitwerpselen, beschadigd hout, gebroken vleugels en modderbuizen. Deze tekens zien eruit als vuil voor mensen met ongetrainde ogen; daarom zien de meeste huiseigenaren ze gewoon over het hoofd.

Na inspectie zullen onze inspecteurs u hun bevindingen vertellen. U ontvangt ook een inspectierapport met alle benodigde informatie over het onroerend goed en geconstateerde problemen. In het geval van een termietenplaag, krijgt u aanbevelingen over de juiste behandeling die moet worden uitgevoerd. Maar zelfs als er geen besmetting is, zullen onze inspecteurs ook preventieve maatregelen aanbevelen om termieten in de toekomst te vermijden. Lees meer over onze inspecteurs.

Enkele goede praktijken die we aanbevelen zijn het verwijderen van vocht, het schoonhouden van het huis en de omgeving, reparaties als er problemen zijn met de vloer en dakbedekking, enzovoort. tekenen van termietenplaag die u misschien over het hoofd hebt gezien, en we kunnen u suggesties geven over behandeling en preventieve maatregelen. Thuiskomen en termieteninspectie is daarom een ideale stap bij het kopen van een huis.

 

https://www.inspectiebaas.nl