Praktijksolaris
Image default
Mode en Kleding

Hoe bereid je je veehouderij voor op slecht weer?

Hoe bereid je je veehouderij voor op slecht weer?

Slecht weer zoals regenbuien en sneeuwstormen zijn slechts enkele van de elementen die boerderijen kunnen hinderen en zelfs kunnen ruïneren. Dit soort weer kan ernstige situaties veroorzaken, zoals overstromingen en schade door extreem harde wind. Tijdens dreigend slecht weer wil je misschien je boerderij op het ergste voorbereiden. Een goede voorbereiding op slecht weer is een goede manier om schade te beperken die je apparatuur, constructies en zelfs je personeel in gevaar kan brengen. Een goede voorbereiding houdt meestal in dat je jezelf, samen met alle anderen die bij de boerderij betrokken zijn, uitrust met de nodige kleding zoals regenjassen Rains en sneeuwkleding voor een betere bescherming. Je moet ook je inventaris controleren om er zeker van te zijn dat alles aanwezig is. Daarna moet je doorgaan met het beveiligen van alles wat je kunt met betrekking tot je landbouwmachines en -structuren. Extreem slecht weer zal je boerderij zeker kunnen beschadigen, hoe goed je je ook voorbereidt. Voorbereidingen zijn slechts een manier om de schade te verminderen. Maak daarom ook een apart plan voor de beoordeling van de nasleep van een storm.

Bereid belangrijke kleding voor

Als je van plan bent je boerderij te bemannen om deze tijdens een storm te beschermen, is het essentieel om de nodige kleding te dragen. Regenjassen en laarzen zijn meestal de beste optie om te dragen tijdens gebeurtenissen als deze. Koop geen gewone regenjassen zoals een designer regenjas gevoerd dames of heren. Je moet ervoor zorgen dat de regenjas waterdicht is en een goede bescherming biedt tegen de wind. Hij moet speciaal ontworpen zijn om te voldoen aan de eisen van een werkterrein in de buitenlucht. Op die manier kun je sterke wind en zware regenval effectief doorstaan. Zorg er ook voor dat de regenjas die je draagt een capuchon heeft..

Doe een inventarisatie

Afgezien van het kopen van een regenjas dames of heren, moet je ook een inventarisatie maken van alles wat zich op je boerderij bevindt. Maak een checklist om vast te leggen hoeveel dieren, landbouwwerktuigen en uitrusting je hebt. Zorg ervoor dat alle informatie op die checklist juist is. Dit zal erg handig zijn als de storm voorbij is. Hiermee kun je erachter komen of je verliezen hebt geleden of dat alles in orde is. Voordat de storm zich volledig ontwikkelt, wil je misschien ook een appèl doen met de mensen die met je werken op de boerderij. Dit zal je helpen te controleren wie wat doet op de boerderij samen met hun verantwoordelijkheden.

Beveilig je landbouwmachines en constructies

Stormen die windstoten en overstromingen kunnen veroorzaken, kunnen soms enorme schade aan landbouwmachines en constructies veroorzaken. Om zo veel mogelijk schade te voorkomen, moet je proberen alle draagbare landbouwmachines veilig op te bergen. Zwaardere landbouwmachines moeten indien mogelijk in schuren worden opgeslagen. Zorg er bij je boerderij structuren voor dat alles goed is afgedicht. Eventueel aanwezige gaten, hoe klein ook, moeten worden gedicht. Tijdens de momenten voordat er een storm komt, moet je ook alle openingen van de structuur, zoals poorten en deuren, sluiten. Op deze manier kunnen windvlagen deze niet open blazen en mogelijk van constructies afbreken.