Praktijksolaris
Image default
Aanbiedingen

Hoe onderhoud je jouw bakvormen?

Hoe leuk is het om te bakken? Helemaal zelf de lekkerste taarten, cupcakes, koekjes en boord maken. Niet alleen super leuk, maar ook hartstikke lekker. Voor het bakken van deze lekkernijen heb je niet alleen jouw kookkunsten nodig, maar ook het juiste gereedschap. Baktotaal Bouwhuis biedt voor alle baksels de juiste materialen, zo ook allerlei bakvormen. Baktotaal Bouwhuis is een online winkel waar je bakvormen van verschillende materialen vindt, denk hierbij aan geanodiseerd aluminium, roestvrij staal, profielstaal en nog veel meer. Deze materialen hebben hun eigen voordelen. Wist je dat een geanodiseerde aluminium vorm warmte goed afvoert en daarbij zorgt voor mooie bakresultaten? Een stalen bakvorm is dan weer onverwoestbaar en duurzaam. Wat zij allemaal gelijk hebben, is dat zij goed onderhouden moeten worden voor het beste resultaat. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan deze blog. 

 

Smeren, smeren, smeren

De truc die iedereen wel kent: het invetten van de bakvorm. Dit zorgt ervoor dat jouw bakwerk goed uit de vorm komt. Veel mensen denken dat dit enkel met boter kan, maar ook met olie komt het baksel goed uit de vorm. Een andere manier om ervoor te zorgen dat er geen resten in de bakvorm blijven zitten, is bakpapier. Zelfs voor vormen met een anti-aanbaklaag is het goed om de vormen zo nu en dan in te vetten. 

 

Roestvrije bakvormen

Niet alleen als je een roestvrij stalen bakvorm hebt wil je geen roest, ook bij andere materialen wil je roest in jouw bakvorm voorkomen. Dit om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw bakvormen. Let er hierbij op dat niet alle metalen vormen bestand zijn tegen de vaatwasser. Dit wordt vaak aangegeven bij de productinformatie. Bewaar hiernaast ook de vormen altijd in een droge ruimte. Dit voorkomt dat er toch nog roestvorming op de bakvorm plaatsvindt. Dit zou ontzettend zonde zijn voor je mooie bakvorm.

 

Toch roest opgelopen?

Natuurlijk kan het voorkomen dat er toch roest op je bakvorm is gekomen. Geen paniek. Hier zijn trucjes voor. Verwijder de roest met een licht schurende spons die gedrenkt is in olie en vet de vorm vervolgens opnieuw in. Roest is gelukkig niet giftig, dus hier hoef jij je geen zorgen om te maken. 

 

Baktotaal Bouwhuis

Nu je weet hoe je een bakvorm het beste kan onderhouden, is het tijd om de beste bakvorm uit te kiezen. Kijk naar het aanbod bakvormen in de online winkel van Baktotaal Bouwhuis en kies de vorm die het beste bij jou past. Met de onderhoudtips kun jij nog lang genieten van de bakvorm!

https://www.bouwhuis.com