Praktijksolaris
Image default
Mode en Kleding

Mijn eerste BH

Mijn eerste BH

Voor iedere meid die in de puberteit komt, komt er op een geven moment een moment dat ze zullen merken dat er borstvorming op gaat treden. Dit is een natuurlijk proces van het lichaam en is geen bepaalde leeftijd aan verbonden. Het kan dus vooral in de puberteit, wanneer je dochter op de middelbare school zit, soms ontzettend frustrerend zijn om te zien dat andere meiden al wel een bh kunnen dragen en die van jou nog niet. Toch moet je hier niet te zwaar aan tillen, want de kans dat het binnen afzienbare tijd wel het geval is, die is enorm groot. Zorg er dus voor, dat wanneer het zover is, je je dochter ondersteunt bij het uitzoeken van haar eerste bh. Hoe je dit kunt doen, dat vertellen we je hier.

Speciale lingeriezaak

Niet in iedere lingeriezaak vind je een bh die geschikt is voor kinderen die beginnende borstvorming krijgen. Het is dus verstandig naar een winkel te gaan die hierin wel in de behoefte kan voorzien. Niet iedere bh is namelijk geschikt om te dragen gedurende deze periode. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk te kiezen voor een voorgevormde sport bh, want deze bh zorgt ervoor dat ze direct weten hoe het voelt een bh te dragen, maar zorgt er ook voor dat de beginnende borstvorming niet door het shirt heen is te zien. 

Maak er een speciaal moment van

De eerste bh voor je dochter is ontzettend speciaal moment. Benader dit daarom dus ook zo. Je kleine meid zet namelijk haar eerste stappen naar een volwassen vrouw. Door er een speciaal moment van te maken creëer je ook tevens een extra band tussen ouder en kind. Het uitzoeken van je allereerste bh is immers iets anders, dan wanneer je voor het eerst een voorgevormde voedingsbh gaat kopen. Zorg er dus ook voor, dat je er een gezellig dagje uit van maakt en bijvoorbeeld naderhand even gezellig wat samen met je dochter gaat drinken. 

Bikini

Ook komt er een keer een moment dat ze een bikini willen dragen. Waar meiden meestal tot een bepaalde leeftijd zonder bovenstukje rondlopen, is dit natuurlijk op een gegeven moment einde verhaal. Zorg er dus voor dat je ook dit net zoals het uitzoeken van de eerste BH op een speciale manier aanpakt en dit niet zomaar aan je voorbij laat gaan. Door dit samen met je kind te doen, zal je ook merken dat ze hier een stuk zelfverzekerder van worden en kun je ze de volgende keer prima alleen op pad sturen.