Praktijksolaris
Image default
Gezondheid

Waarom is medische alarmering zo belangrijk voor kwetsbare patiënten?

Voor bepaalde groepen patiënten is medische alarmering heel erg belangrijk. Een patiënt die ernstig ziek of zelfs buiten bewustzijn is, kan zelf niet aangeven of er iets misgaat. In dat geval is medische alarmering van levensbelang. Zodra de apparatuur een alarmsignaal geeft, kan het medisch personeel direct ingrijpen. Dit kan van levensbelang zijn als er bijvoorbeeld sprake is van een hartstilstand, hartritmestoornis of een stagnatie in de ademhaling. Ook het wegvallen van de bloeddruk vraagt om direct medisch ingrijpen. Dankzij goede medische alarmering kan het verplegend en medisch personeel direct ingrijpen om escalatie van de crisis bij de patiënt te voorkomen. Alarmering is een belangrijk hulpmiddel, omdat een patiënt uiteraard niet 24 uur per dag, 7 dagen per week door een arts of verpleegkundige in de gaten kan worden gehouden.

De mogelijkheden van medische alarmering

De huidige generatie apparatuur voor medische alarmering heeft vele mogelijkheden. Allerlei functies worden ermee gemonitord. Afhankelijk van de situatie van de patiënt kan er van alles in de gaten worden gehouden om te monitoren of de gezondheid van de patiënt mogelijk in gevaar is. Zodra er een afwijking wordt geconstateerd in bijvoorbeeld de hartslag, de ademhaling of de bloeddruk, wordt er alarm geslagen. Zo kan het medisch personeel direct ingrijpen. Zeker bij patiënten die niet bij kennis zijn en die dus zelf niets kunnen aangeven is medische alarmering erg belangrijk, de patiënt en het medisch personeel zijn er immers van afhankelijk.

Welk bedrijf levert de beste oplossingen voor medische alarmering?

Een bedrijf vinden dat betrouwbare apparatuur levert voor medische alarmering kan soms lastig zijn. Maar gelukkig zijn er meerdere leveranciers in Nederland die hier ruime ervaring mee hebben. U kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij CLB in Raamsdonksveer. Zij ontwikkelen al vele jaren een ruim aanbod aan hard- en software voor medische alarmering. Als u hier meer informatie over wenst dan kunt u de website raadplegen. Wilt u persoonlijk worden geïnformeerd of een vrijblijvende offerte aanvragen, dan kunt u op de website de contactgegevens vinden.

https://clbintegratedsolutions.nl/